Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Tre anledningar till varför du ska ha en luftrenare hemma

Luftrenare, ett luftfuktare, kanske du mest rycker på axlarna åt.
För vill du ha friskare luft i hemmet är det bara att öppna fönstret, väl?
Och ja, det är förvisso sant, men med en luftrenare slipper du hålla koll på fönstret, släppa in för mycket kall luft – och den har speciella egenskaper som ett öppet fönster inte kan möta.

Spana in alla luftrenare här

Ps: Spana in Electrolux vårrea på Amazon här

Electrolux FLOW A3 Luftrenare

 

Känns luften i hemmet tung och instängd ofta? Känner du dig snabbt trött och sömnig när du jobbar hemifrån och knopar på tangenterna? Då kan en luftrenare vara lösningen för dig.

Med en luftrenare renas luften i hemmet till ungefär 80 procent, då luften rör sig i bostaden.

Visst du kan likväl öppna fönstret, men det kan även släppa in ovälkomnad kyla, värme eller ett och annat flygfä.

Somliga kanske istället tänder doftljus eller har doftpinnar som piffar till luften i hemmet, men det är en rätt dålig idé om syftet är att rena luften. De kan nämligen innehålla en hel del articifiella ämnen, och doften kan även vara så stark att de med allergier retas, eller bara du som är lite extra känslig för parfym.

Vill du ändå tända några ljus för myshetsfaktorn så är det viktigt att ljusen är tillverkade av stearin och inte paraffin som är oljebaserat.

Med en luftrenare slipper du dock hålla koll på som du måste med ljus eller fönster. Men, för att en luftrenare verkligen ska göra jobbet så ska man välja en luftrenare med riktigt Hepa-filter och ett kolfilter för att klara av att rena emissioner med mera.

Electrolux FLOW A3 luftrenare är valet för dig som inte vill tumma på kvalitén. Den anpassar sig  till din hemmamiljö och reagerar på partikelmängden i luften och justerar fläkthastigheten automatiskt. Den har en effektiv och grundlig filtrering , FLOW A3 Fångar upp mikrodamm (PM 2,5), lukt (acetaldehyd) och skadliga luftburna ämnen på direkten. Spiralutloppet skapar en uppåtriktad virvel som cirkulerar den rena luften i rummet effektivt och behagligt. Dessutom behöver du inte noja dig över oljud när du ska sova, Flow A3 har en ljudnivå på bara 26 dB (A) går FLOW A3 så tyst att du knappt märker den – och vid högsta fläkthastighet når ljudnivån bara 49 dB (A).

 

3 anledningar till varför du bör ha en luftrenare hemma

 

Minskar vanliga allergisymptom

När luften i rummet renas och rör sig i bostaden kan det minska vanliga allergisymtom som nysningar, rinnande och kliande ögon, näsa och hals samt huvudvärk.

Symptom som kliande och rinnande ögon, näsa och hals samt huvudvärk kan bero på att ventilationen i hemmet är dåligt och att kvalster, pollen, kemikalier och pälsallergener inte vädras ut utan stannar i hemmet.

Förbättrad sömn

Förbättrad sömn är en annan fördel med luftrenare i sovrummet. För när luften renas och vädras från partiklar som kvalster och kemikalier så känns luften genast lite friskare, och vem föredrar inte att somna till känslan av krispig luft?

Påverkar ens mentala hälsa

Dagens PS har tidigare skrivit om att luftföroreningar för med sig kraftigt förhöjda risker att drabbas av psykisk ohälsa. Så bor man i närheten av trafikerade områden så är risken stor att ens välmående påverkas negativt. Dessutom eliminerar luftrenare med bra filter både virus och bakterier. På så vis minskar risken något för att bli förkyld eller få förkylningssymptom.

Så en luftrenare är bra både för din fysiska som psykiska hälsa.

 

Tillbehören du behöver till din luftrenare

Kolfilter till luftrenare, 4-pack

Kolfilter som passar till Electrolux Oxygen Z9122 och Z9124.  En nödvändighet för att din luftrenare ska göra nytta.

 

Electrolux HEPA13-filter till luftrenare

HEPA13-filtret fångar upp hela 99,97 % av partiklar och föroreningar, så små som 0,3 mikroner – inklusive rök, damm, pollen och andra allergener.

 Indikatorn för filterbyte i luftrenaren signalerar när det är dags att byta ut HEPA-filtret

 Filtret varar i cirka 1 år.

Spana in fler luftrenare från Electrolux här

Läs mer:

Bli piggare med ljusterapi – här är allt du behöver veta

Fem tips för att få bättre sömn i år

Därför borde du ha en luftrenare hemma