Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Bästsäljande parfymer – för honom

Vem vill inte dofta gott? Men att hitta sin signaturdoft kan vara svårt.
Vi listar därför fem bästsäljande herrparfymer – för att underlätta ditt val och hjälpa dig att hitta just din doft.

Du hittar alla bästsäljande herrparfymer på Amazon här 

Det är inte lätt att hitta rätt i parfymdjungeln. Överallt går det att läsa om toppnoter, hjärtnoter och basnoter. Men vad är det egentligen? Vi reder ut dessa begrepp och tipsar om Amazons bästsäljande herrparfymer. 

Toppnoter, hjärtnoter och basnoter – vad är det?

Toppnoter, även kallat huvudnoter, är det första du känner när du har sprejat parfymen. Det går enklast att beskriva som första intrycket. 

Hjärtnoter, eller mellannoter som det också kallas, är själva hjärtat av parfymen och tar vid efter toppnoterna. Det är hjärtnoterna som blandar sig med varje persons unika kroppsdoft – vilket är anledningen till att samma parfym doftar olika från person till person. 

Basnoterna ger parfymen dess djup och och utgörs ofta av tyngre dofter. Basnoterna gör att doften blir hållbar vilket innebär att den varar längre på huden. 

Blue Jeans från Versace 

Kan ej hitta produkten.

Men en unik design och en maskulin doft är Blue Jeans från Versace det självklara valet för dig som föredrar fräscha dofter. Blue Jeans blandar citrusnoter med tränoter och har en kryddig bas av bland annat sandelträ, patchouli och vanilj. 

Armaf Club De Nuit Intense

Armaf Club De Nuit Intense har en flaska passande namnet. Den består av både träiga och kryddiga dofter med fruktiga undertoner och en bas av jasmin och ros. Den inledade doften präglas av fräscha toner av citron, bergamott, ananas och svarta vinbär och avslutas bland annat med söt vanilj och mysk. Armaf Club De Nuit Intense passar män i alla åldrar och är tänkt till daglig användning. 

David Beckham HOMME

Kan ej hitta produkten.

David Beckham HOMME är tänkt att sammanfatta David Beckhams anda; Framgångsrik och självsäker. Det fångas i en sensuell doft med kryddiga toppnoter av  ingefära och sichuanpeppar och basnoter av mahogny, patchouli och mysk. 

Mont Blanc Legend

Mont Blanc Legend har en stilren design med svart bas och metalldetaljer.Det är en fruktig herrdoft med toppnoter av bland annat lavendel, bergamott och ananas, med ett hjärta av röd ros och äpple och en bas av sandelträ och tonkabönor. 

Lacoste L’Homme Intense

Lacoste L’Homme Intense har en maskulin doft som passar för alla tillfällen. Den har toppnoter av rabarber och kvitten, hjärtnoter av svartpeppar och ingefära och basnoter av Vetiver och Cypriol. Vetiver och Cypriol beskrivs som jordig, träig och kryddig dofter.  

Läs mer: 

Bästa tipsen för att din parfym ska hålla längre – och vanligaste missarna

Guide: Få ordning på skägget – så gör du