Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

5 biografier du måste ha hemma i bokhyllan

Skräcken i terrorväldet, positiva nyheter om världen – och resan till maktens inre.
Här är fem livsöden som du garanterat kommer vilja sträckläsa.

Amazon.se har ett stort utbud av litteratur för alla smaker

”En bok är en gåva som du kan öppna om och om igen”. Så har författaren Garrison Keilor lyckats sammanfatta böckernas magiska kraft. Och viss kan vi alltid läsa ännu mer – varför inte en av dessa fascinerande berättelser?

Hur jag lärde mig förstå världen, av Hans Rosling och Fanny Hägerstam

Framlidne Hans Rosling lyckades få oss att inse att, till skillnad vad som ofta rapporteras, livsvillkoren på vår planet ständigt förbättras. I hans memoarbok, skriven tillsammans med journalisten Fanny Hägerstam, får vi följa med på hans livsresa.

Min historia, av Michelle Ombama

Hon är inte bara fru till USA:s första afroamerikanska president, Michelle Obama har länge arbetat för kvinnors rättigheter världen över. I denna bok berättar Obama om vägen från uppväxten i Chicagos South Side till maktens centrum i Vita Huset.

Adrenalina, av Zlatan Ibrahimovic och Luigi Garlando

Äntligen finns Zlatan Ibrahomivcs nya biografibok på svenska! För Luigi Garlando gör den numera 40-årige fotbollsstjärnan upp med sitt förflutna, men avslöjar också han knappast längtar efter att lägga av. Given läsning för den som läste hans första bok ”Jag är Zlatan”.


Den sista flickan, av Naida Murad

När Nadia Murad är 21 år kidnappas hon av Islamiska statens soldater och säljs som sexslav. Hela hennes familj mördas av IS. Här är hennes omskakande berättelse från åren då terrorväldet satte skräck i Mellanöstern. Murad tilldelades Nobels fredspris 2018.


Monster, av Jokaim Lundell, Martin Svensson och Leif Eriksson

En Sveriges största influencers, Jokaim Lundell, berättar öppenhjärtigt om en uppväxt i fosterhem, ungdomshem, missbruk och självmordsförsök. Jonna, numera hans fru, hjälper honom på fötter igen – och Lundell lyckas mot alla odds få en framgångsrik karriär. 

Spana in fler biografier här

Läs mer:

5 folkkära självbiografier att läsa i vinter

Här är vinterns bästa böcker

Fem spännande deckare att läsa i vinter