Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Böckerna för dig som vill fokusera inåt

Ibland kan vi alla behöva ta del av andras erfarenheter, eller nya perspektiv, mitt i livet.
Oavsett om man känner sig vilsen i livet eller bara vill få lite extra krydda så har vi listat fem böcker som på olika vis ger livet en extra touch.
Helt enkelt fem böcker för ditt inre, för ett rikare liv.

Spana in Amazon.se stora utbud av böcker här

Ibland kanske vi inte mår så bra, vi kanske tvivlar på oss själva eller bara känner oss lite vilsna i livet. Är det av allvarlig grad ska man givetvis söka hjälp, men är det den där gnagande känslan av att inte helt vara nöjd med tillvaron eller något som bara skaver bakom kulisserna i livet så kan en bok vara en ögonöppnare man just nu behöver.

Med böcker kan du få ta del av nya perspektiv, synsätt på livet och få tips och trix på att börja lyssna in dig själv igen.

Att ta del av andras livshistorier, som Björn Natthiko Lindeblads liv, kan ge både nya infallsvinklar på livet – synsätt och erfarenheter att själv inspireras av. I det stora som i det lilla.

Vi har listat fem böcker som på olika vis kan ge dig verktyg, perspektiv och erfarenheter som kan berika ditt liv på olika vis.

5 böcker att inspireras av just nu

Depphjärnan : Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

Funderat på varför vi är så många som har det så bra men ändå inte mår bra?

Det har även författaren och psykiatern Anders Hansen gjort. I boken ”Depphjärnan: Varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?” reder han ut varför vi mår så dåligt när vi har det så bra. För många av oss är det lätt att tro att man har en trasig hjärna när man mår psykiskt dåligt, men i boken lyfter Hansen upp att ångest och depressioner är naturliga tillstånd och kvarlevor från urminnes tider då vi riskerade att dö av svält och infektioner.

Slutsatsen är att vi helt enkelt inte är gjorda för att jämt vara glada och lyckliga – om så vore hade våra förfäder inte överlevt särskilt länge.

Anders Hansen guidar oss hur vårt mående fungerar och ingjuter samtidigt hopp om att vi visst kan må bra i dagens uppskruvade och uppkopplade samhälle. För att lyckas behöver vi ta bättre hand om vår hjärna – och vår kropp – och kanske också sluta att ständigt jaga efter lyckan.

Happy Days: The Guided Path from Trauma to Profound Freedom and Inner Peace

Gabrielle Bernstein är en favorit hos många inom den spirituella världen.

I hennes senast bok guidar hon oss genom hur rädsla håller oss tillbaka från att bli fria.

Hon guidar oss genom hur vi kan läka från ärr i det förflutna, gå emot våra inre rädslor och alltid ha nära till kärlek – till oss själva och vår omgivning.

Genom att manifistera hur livet kan bli genom frågeställningar som; Hur skulle det vara att vakna upp varje dag utan ångest? Se på ditt förflutna som mening, inte ånger? Lev glad, i frid och fri från rädsla? Allt det menar Bernstein att du kan, genom olika steg.

Du kommer få kunskap om varför vi människor hamnar i mönster som gör oss olyckliga– och vad vi kan göra för att bryta dessa mönster genom olika övningar.

If In Doubt, Wash Your Hair: A Manual for Life

Anya Hindmarch är kvinnan med många strängar på sin lyra. Hon är mamma, styvmamma, entreprenör och affärskvinna.

I hennes bok, ”If In Doubt, Wash Your Hair”, delar hon med sig av allt hon lärt sig under sitt hektiska liv och vad hon fortfarande kan oroa sig över och vilka råd hon har funnit på vägen.

Alltifrån praktiska tips till ”quick fixes” och hur man genom livet kan finna självförtroende och kreativitet.

En handbok i hur du kan leva livet lite bättre, och varför svaret ibland kan vara så enkelt som att tvätta ditt hår.

Boosta dig själv : bli tryggare, starkare och få bättre självkänsla

Med denna pedagogiska ”självhjälps”-bok får du verktygen som hjälper dig att göra små förändringar i din vardag som utmanar dina inre föreställningar och skapar vägen framåt för att bli den person du vill vara.

Genom livet kommer din tro på dig själv och din självkänsla att prövas – men makten ligger alltid hos dig att bestämma vem du vill vara och hur du vill behandla dig själv. Något som bör ses som positivt – att bli din egna bästa vän och ge dig själv
För livet kommer alltid bjuda på motgångar och tuffa perioder, stress och ledsamheter. Det viktiga är att lära sig att hantera sådana perioder. Med rätt verktyg hittar du kraften inom dig.

Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

Björn Natthiko Lindeblad har berört alla han mött genom livet, och få svenskar har inte blivit berörda och inspirerade av hans livshistoria.

Vad hjälper oss att leva ett friare liv? Hur kan vi skapa tröst och tillit i vår egen tillvaro? Och hur gör vi för att livet skall kännas mer som en öppen hand, och mindre som en knuten näve?

Jag kan ha fel är Björn Natthiko Lindeblads självbiografiska berättelse om hur han lämnar en löftesrik karriär som ekonom för att bli buddhistisk skogsmunk, och hur han efter sjutton år i klosterlivet återvänder till Sverige. Vilsen, utan jobb eller pengar, kraschar han rakt in i en depression. Men tack vare sina lärdomar och en generös omvärld hittar han vägen framåt och blir med tiden en uppskattad meditationslärare och föreläsare. 2018 diagnosticerades Björn med den obotliga sjukdomen ALS. I Jag kan ha fel berättar han med värme, humor och djup om sina egna tillkortakommanden, vad livet lärt honom och om vad som framstår som allra viktigast när allt går mot sitt slut. I januari 2022 avled Björn Natthiko Lindeblad efter att ha levt med nervsjukdomen ALS i många år.

Spana in fler självhjälpsböcker här 

Läs mer:

Därför borde alla göra yoga

Finn ro i dig själv – upptäck mindfulness