Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Alla hjärtans dag – här är gåvorna hon vill ha

Årets mest kärleksfulla dag, alla hjärtans dag, ligger runt hörnet.
I tider som dessa finns det inget viktigare än att visa uppskattning till den man håller kär.
Så passa på att skämma bort din partner lite extra med någon av dessa presenttips.

Hitta allt till alla hjärtans dag här

Den 14 februari infaller Alla hjärtans dag, eller Valentine’s Day som det heter på engelska. Alla hjärtans dag firas ofta genom att visa uppskattning för sin partner med romantiska gester och presenter som blommor, choklad eller smycken. Det är en dag när man är lite extra kärleksfull och omtänksam mot sina nära och kära helt enkelt. 

Historien bakom alla hjärtans dag

Att ge bort chokladaskar och skicka blombud är en modern tolkning av Alla hjärtans dag, som enligt historien har sina rötter i 200-talets Rom. Det går inte att säga exakt vad som är sant eller falskt om ursprunget till Alla hjärtans dag, men många berättelser handlar om helgonet Valentin som fängslades av den romerske kejsaren Claudius eftersom han vigt par trots kejsarens förbud mot äktenskap. Legenden säger också att han under sin tid som fängslad ska ha skickat ett brev till fångvaktarens dotter som han signerade med “din Valentin” (your Valentine), vilket är bakgrunden till de alla-hjärtans-dag-kort vi skickar idag. 

Den romantiska kopplingen till Alla hjärtans dag har dock ha sina rötter i medeltidens Frankrike och Storbritannien. Den var nämligen den 14 februari som fåglarna bildade par och barnen i byarna lekte “låtsaspar” med varandra. Traditionen fick sedan fäste i USA och därefter utvecklades den till en kommersiell högtidsdag som enligt Svensk Handel är den åttonde viktigaste högtiden för svensk handel.

Presenttips för att visa uppskattning för någon du tycker om

Swarovski örhängen, 2 cm, Silver 

“Diamonds are a girl’s best friend”, eller vad säger ni? Ett par klassiska örhängen slår ju aldrig fel och de passar lika bra till vardags som till fest.

Filorga Oxygen-Glow Ansiktskräm 

Om du vill imponera med det senaste inom skönhet, i alla fall om man ska följa svenska influencers råd, bör du köpa den här ansiktskrämen från Filorga. Den ger både näring och återfuktning samtidigt som den fungerar utjämnande – det perfekta receptet för trött och torr hud under vinterhalvåret. 

Hett boktips: Alexa av Margaux Dietz 

För dig som vill ta ut svängarna lite och tänker utanför den traditionella boxen av rosor och choklad; ge bort en erotisk roman där kvinnlig sexualitet står i fokus blandat med humor och kändisskap. 

Chloe Love Story Edp 75ml 

Parfym är en traditionell alla hjärtans dag-gåva som sällan slår fel. Love Story, som den så passande heter, har doftnoter av jasmin, cederträ och neroli. 

Elizabeth Arden Peel and Reveal Revitalizing Mask

Att ge bort den här ansiktsmasken är som att ge bort en liten spa-upplevelse. Den gör huden mjuk och slät och lämnar ditt ansikte med ett vackert lyster. 

Hitta fler gåvor till henne här

Läs mer:

Hur dukar du bordet på alla hjärtans dag?

Få lusten tillbaka – 6 knep som kryddar sexlivet

Massage var och när du vill – detta behöver du