Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Allt du behöver för en lyckad kräftskiva

I över 100 års tid har vi haft kräftskivor på sensommaren – och i år görs inga undantag.
Det är dags igen, men vad behövs egentligen för att festen ska bli lyckad?
Vi agerar festfixarens högra hand och ger dig tips på vägen.

På Amazon.se kan du hitta festprylar till din kräftskiva

Kräftor, snaps, dill och västerbottenost. Ja, som traditionen lyder är nu tiden äntligen kommen för härliga kräftskivor igen. Tillsammans samlar vi släkt och vänner för en långsittning i trevligt sällskap och med god mat och dryck.

Sedan början av 1900-talet har vi tagit fasta på en av mest klassiska svenska sederna och anordnat kräftskivor, ett ord som emellertid inte blev etablerat förrän under 1930-talet. Festen sägs ha sitt ursprung i borgerliga “kräftsupar” under 1800-talet. Efter det har kräftskivorna ökat i popularitet och i dag är det närmast en högtid. Ja, kanske inte lika självklart som julafton eller midsommarafton – men nära på.

I år är det kanske du som, frivilligt eller ej, fått äran att anordna kräftskiva hemma hos dig. Och med det följer förstås en hel del ansvar, inte bara i form av att rätt mat och dryck står på bordet när gästerna har anlänt. För att det ska bli ett lyckat kräftparty måste även dukning och dekoration gå i linje med temat.

Här tipsar vi om det som du behöver för att kräftskivan ska leva upp till förväntningarna.


Kräftkalas, paket 8 personer
Pris: 499 kronor
Orkar du inte springa runt och leta efter varje pryl i olika affärer? Då kan du i ett nafs med fördel införskaffa ett kit av allting. Vimpelgirlanger, månlykta, klassisk lanterna, partyhattar, tallrikar, muggar, servetter och uppläggningsfat. Allt detta ingår för åtta personer, du slipper extra disk och kan lägga mer fokus på maten. Skönt va?

Här kan du läsa mer om och köpa det här kalaskitet. 


Ballonger, 10-pack

Pris: 39 kronor
Ballonger livar upp vilken tillställning som helst. En kräftskiva är inget undantag. Ös på med stora, röda, kräftiga ballonger. Klicka hem ett extra paket så din barnsliga polare kan smälla ett par också.

Här kan du köpa kräftballonger.


Avfallspåse, 6-pack

Pris: 79 kronor
Om någon någonsin nämnt för dig att vanliga avfallspåsar duger för ett kräftparty så förstår inte den personen hur fel ute hen varit. Kräftpartycertifierade avfallspåsar är dekorerade med kräftor och ingenting annat. Dela ut en till varje gäst och släng när festen är slut, utan kladd.

Här kan du köpa avfallspåsar.


Hink
Pris: 98 kronor
Lägg i nyfångade kräftor, släng skal eller använd den till vad du än önskar. En praktisk kräfthink har många användningsområden. Den kan återanvändas och är rent av något varje hem bör ha.

Här kan du köpa en kräfthink.


Papptallrik, 24-pack
Pris: 139 kronor
Alla som har varit på en kräftskiva vet om att det ofta blir ganska grisigt. Ibland krävs det kanske ett tallriksbyte för att få en fräsch start på portion två eller tre. Papptallrikar är kanon för ändamålet och i det här paketet får du 24 stycken.

Här kan du köpa papptallrikar 24-pack.


Girlang, 2-pack

Pris: 99 kronor
Girlanger kan det aldrig bli för mycket av. Det finns alltid en yta över att dekorera till det bättre för att få till den där riktiga partykänslan. Vi tycker inte att du ska snåla med pyntet – i värsta fall har du kvar till nästa kräftskiva.

Här kan du köpa girlanger.

Här kan du hitta fler prylar för en lyckad kräftskiva