Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Här är allt du behöver för en sommar på landet

Snart, men inte riktigt än, är det dags att styra stegen mot landet.
Trots att det är lite tid kvar, finns det inget som hindrar oss från att planera och förbereda.
Vi guidar er för ett lyckat semesterfirande i sommarstugan.

Du hittar allt du behöver till sommarstugan på Amazon.se

Tänk dig en riktigt primitiv sommarstuga. Där finns varken avlopp eller värme. Maten tillagas på enklaste vis och hygienen sköts utomhus. Vilka saker underlättar tillvaron på landet, utan att förstöra charmen? Vi har satt ihop en lista över ett antal måsten till sommarstugan – men det handlar varken om att tillföra avlopp eller värme. 

Här är tio måsten till sommarstugan

Myggfångare och myggnät 

Ett rikt djurliv i all sin ära, men myggor toppar trots allt listan av sommarplågor. Det finns flera sätt att hantera problemet med irriterande myggor och kliande bett. Antingen investerar man in en kombinerad campinglampa/myggfångare eller så håller man dem borta med simpla myggnät. 

Att använda ROVLAK Campinglampa är en effektiv lösning för att hålla myggen borta samtidigt som den fungerar som en utomhuslampa. Myggnäten är ett mer humant sätt att stänga ute insekter samtidigt som det krävs tålamod för att mäta ut och sätta upp näten. 

Campinglampa/myggfångare 

Myggnät

Värmeljus och tändare 

På en del tomter där det är tätt med stugor finns risken att proppen går om för många elektriska apparater är igång. Därför kan det vara bra att alltid ha ett lager värmeljus liggande nära till hands, likväl som några tändare. Att tända ljus framåt kvällen är inte bara en primitiv ljuskälla, det är också riktigt mysigt. 

Värmeljus

Tändare

Fläkt och extratäcke 

Att den svenska sommaren är opålitlig är nog något vi alla är överens om. Det gäller därför att vara förberedd – både för varma och kalla dagar. 

Vissa sover bättre när det är svalt medan andra sover bättre när det är varmt. Om du tillhör de som föredrar ett svalt klimat i sovrummet kan det vara smart att införskaffa en fläkt. Fördelaktigen en golvfläkt, så du slipper bekymra dig över placering. Den här golvfläkten från Midea kontrolleras enkelt och smidigt med hjälp av en fjärrkontroll och har en räckvidd på fem meter. Den har fyra lägen varav två är speciellt anpassade för en ostörd sömn. 

Om du däremot är väldigt frusen av dig kan det vara värt att investera i ett extratäcke. Och så länge det är varmt och skönt ute kan ni alltid låna ut det till vänner eller familj som kommer på besök. Det skadar alltså inte att ha ett extra täcke, utifall att. 

Midea Golvfläkt 

Allergivänligt täcke 

Gummistövlar och tofflor 

När vi ändå är inne på opålitligt väder är det lika bra att rusta fötterna. Den svenska sommaren brukar bestå av en hel del regn varvat med idylliska sommardagar. Och för de blötaste dagarna, när regnet riktigt öser ner, är det bästa du kan göra att hoppa ner i ett par gummistövlar. Och när molnen väl skingras är det dags att byta ut stövlar mot tofflor – ett par Crocs är ett oundvikligt måste. 

Höga gummistövlar 

Vita Crocs 

Campingdusch och vattenkokare 

Att hygienen blir lidande på landet är vi nog många som känner igen oss i. Framför allt när rinnande varmvatten är en bristvara. Men det finns något så smidigt som campingduschar som gör hela tvätta-sig-ren-ståhejet så mycket enklare. 

Du fyller helt enkelt påsarna med vatten, därefter placerar du dem någonstans i direkt solljus (i minst tre timmar), och vips så har du varmvatten för upp till tre duschar.  

Ett alternativ till campingduschar är att värma vatten, till exempel i en vattenkokare, och hälla direkt över huvudet – efter att ha blandat ut det med kallvatten såklart. Hur du går tillväga är helt upp till dig, men ett av de smidigaste tillvägagångssätten är att använda en vattenkanna. 

Navaris Campingdusch 

Vattenkokare 

Läs mer:

Träningstillbehören du enkelt kan ta med på semestern

Poolliv i sommar? – alla prylar ni behöver