Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Ångkokare – mer än bara till asiatiskt

Det sägs att smak, näring och mineraler bevaras bättre i ångkokt mat.
Och det går att ångkoka det mesta – inte bara dumplings.
Här är tre modeller som passar olika plånböcker.

Hitta allt till köket här

Principen är enkel: Maten du stoppar i ångkokaren tillagas från ångan av kokande vatten. Mat som lämpar sig extra bra att ångkoka är fisk, grönsaker som broccoli och morötter samt potatis. I vissa fall går det även bra med kött. Dessutom behöver man inte tillsätta matfett och maten håller konsistensen – en ångkokare är ett perfekt komplement i köket. Vi har listat tre olika lösningar beroende på ambition och prisklass.

Premium: Cuisinart CookFresh Glass Steamer

Kända kvalitetsmärket Cuisinarts flaggskeppsmodell. Ger kraftfull ånga ovanifrån som cirkulerar runt maten för att ge perfekt resultat. Med sin kapacitet på fem liter får det plats mycket mat i denna. Supersnabb uppvärmning – ångkokningen startar inom 30 sekunder. Har en LCD-display där du kan välja mellan flera tillagningsprogram, som exempelvis återuppvärmning av gårdagens rester.

Mellan: ‎Kitchen Craft KCCVSTEAM22

Klassisk modell i tre våningar som du ställer på spisen, inga extra sladdar eller teknik behövs. Tar bara några minuter att värma upp – sedan är du igång och ångkokar! Samtliga delar är i rostfritt stål och bottenkastrullen kan du använda som vanlig kastrull. Glaslocket har en ventil så att maten inte kokar över. Hela setet kan maskindiskas. 

Budget: TAFRRYYG ångställ

Glöm ångkokare som drar el och tar plats, eller för den delen speciella kastruller du staplar på varandra. Detta ångställ i rostfritt stål, som finns i olika storlekar, ställer du helt enkelt ner i en kastrull med lite vatten som hettas upp – lägg sedan maten som ska ångas på stället. När maten är klar kan stället lyftas upp med en gaffel via kroken i mitten. Kan enkelt fällas ihop för att ta så lite plats som möjligt.

Kan ej hitta produkten.

Hitta fler ångkokare här

Läs mer :

Asian fusion – laga asiatiskt hemma

Grönsaksskäraren – kökshjälpen du inte visste att du behövde

Här är den senaste matlagningstrenden