Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Äntligen dags – här är allt som behövs för en dag på stranden

Det är äntligen dags för soliga och lata dagar vid vattnet.
Ännu härligare blir det om du åker iväg förberedd.
Vi tipsar om allt du behöver för att få en perfekt dag på stranden.

På Amazon.se hittar du många produkter för sköna dagar på stranden

En solig dag älskar många av oss att dra till stranden. I Sverige finns en väldigt lång kustremsa med många fantastiska badplatser, och inne i landet finns faktiskt hundratusentals sjöar.

Alla är inte tillgängliga för allmänheten, men statistik visar att det finns 2 500 kommunala badplatser i Sverige. Dagarna kan bli långa på stranden och det är inte dumt att i tid tänka igenom vad som behövs för att göra vistelsen så bekväm och smidig som möjligt.

Hur sitter vi skönt? Hur skyddar vi oss mot solen? Vilka solkrämer behövs? Och vad ska vi äta och dricka under dagen?

Här är tips på bra saker att ha med sig till stranden.

Badkläder

Baddräkt, bikini, burkini, tankini och badbyxor i olika former, färger och mönster – utbudet av badkläder är stort. Välj det du trivs bäst i, men fundera också på vad du ska göra i dina badkläder. Är du kvinna som mest solar kanske en trekantsbikini passar bra. Medan en sådan bikini inte är lika praktisk om du är aktiv på stranden och i vattnet. För mindre barn är UV-dräkter att föredra. De skyddar bra mot solens strålar och som förälder behöver du inte var lika aktiv med solkrämen.

Här hittar du badkläder av alla sorter.

Solskyddskrämer

De flesta vet idag att solskyddskräm är viktigt för att slippa bränna sig i solen och för att huden inte ska åldras i förtid. Du blir heller inte brun fortare om du struntar i att använda dem. Godkända solkrämer ska innehålla filter som skyddar mot UVA- och UVB-strålning. Solskyddsfaktorn, SPF, visar hur länge du kan vistas i solen utan att bränna dig, jämfört med om du inte hade haft något skydd. Solskyddskrämerna klassificeras så här: lågt skydd (SPF 6–10), medelhögt skydd (SPF 15–25), högt skydd (SPF 30–50) och mycket högt skydd (SPF 50+). Det finns solskydd både som kräm, mousse och spray. Skyddet mot solen är detsamma. Smörj gärna in dig innan du åker hemifrån, men glöm inte att du behöver bättra på under dagen.

Här köper du solskyddskrämer.

Kylväskor

Ska du ha med mat till stranden? Satsa då på en kylväska. I höga temperaturer växer magsjukebakterier snabbt. En kylväska är även bra för att hålla drycken kall hela dagen. En fullpackad kylväska håller kylan i ungefär fyra timmar, men hur länge det är kallt beror bland annat på om du håller på och öppnar och stänger väskan. Du ska packa varorna tätt för att behålla kylan och förutom kylklampar kan du fylla ut väskan med kylda eller lite frysta, små plastflaskor. Både mjuka och hårda kylväskor brukar fungera bra. En hård kan vara otympligare att bära och svårare att förvara hemma, medan det omvända gäller för de mjuka.

Här hittar du kylväskor.

Solglasögon

Solglasögon är inte bara en snygg accessoar, det är också en väldigt viktig produkt för att skydda dina ögon mot solens skadliga UV-strålar. Solglasögon med märkningen UV400 ger bästa möjliga skydd för ögonen. Men tänk på att solglasögonen även behöver vara ganska stora för att skydda ordentligt. Vilken design som anses snygg är såklart en smaksak, och vad du passar i avgörs ofta av ansiktsformen. Men är du intresserad av trender kan vi ändå nämna att cat-eye-modellen är populär i år. Det är även riktigt stora bågar – allt från runda former till mer kantiga modeller. Pilotsolglasögonen är ett säkert kort som vanligt.

Här köper du solglasögon.

Strandstolar

Filtar och badlakan i all ära, men visst är det väl härligt att kunna sitta lite bekvämare på stranden?! En strandstol behöver heller inte ta så stor plats i packningen, och vissa modeller har praktiska handtag för att de ska vara lättare att bära med sig. En smart lösning är en hopfällbar strandstol utan ben. Vill du sola ryggen fäller du helt enkelt ner ryggstödet och använder ”stolen” som en strandmadrass.

Här hittar du strandstolar.

Strandtält

”Undvik solen när den är som starkast” – har du hört det förut? Jo, experterna påpekar att det är bäst att vistas i skuggan mellan klockan 11 och 15 under sommaren. Riktigt små barn ska inte vara i solen alls. Därför är ett strandtält eller ett smidigt parasoll toppen att ha med sig. Strandtält finns i olika storlekar, men det som alla har gemensamt är att de ger ett bra UV-skydd.

Här köper du strandtält och parasoll.

Strandleksaker

Finns det barn i sällskapet som drar till stranden är leksaker nästan ett måste. Hinkar, spadar och andra sandleksaker är toppen för att aktivera de minsta. För de lite äldre kan vattensprutor vara en rolig grej att ha med sig. Luftmadrasser, strandracketar och olika bollar är andra prylar som gör dagen på stranden lite mer aktiv.

Här hittar du strandleksaker.

Hitta allt du behöver för stranden här!