Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Årets bokrea är här – här är storsäljarna

Årets stora bokrea står för dörren och det är tid för att läsa den där boken du länge velat ge tid för.
Visst, dagens moderna teknik med läsplattor i all ära, men att få drömma sig bort från pärm till pärm ger en helt annan känsla.
Vi listar toppsäljande böckerna du kan fynda på rean.

Spana in ett stort utbud av böcker på Amazon.se 

Tills alla dör, Diamant Salihu

Årets bokrea är här och det är dags att fynd de där böckerna du länge varit nyfiken på men inte kommit till skott med att ge dig hän till. Men nu är det dags att maka på kuddarna i soffan, brygga din kopp te och kura upp dig i soffan med en bok som du resa bort för en stund i. Låta världen utanför tryckas på paus och bara vara i berättelsens centrum.

Tidig vår är dessutom den perfekta tiden för att kura ihop sig med en bok, dels för att våren inte helt gjort entre än och för att alla måsten inför höstens nystart och julens aktiviteter är long gone. Tidig vår är ofta rätt oskrivna blad, många helgdagar har passerat och likaså loven. Nu finns den där extra tiden där du kan fokusera på ditt välmående.

Och vad är inte bättre för ditt välmående än att slå sig ned med en bok?

En bok som vi alla bör ha läst redan förra året, men som vi säkerligen var många som inte gjorde i brist av tid, är Diamant Salihus Tills alla dör. Journalisten Diamant Salihus prisbelönta skildring av gängkonflikterna i Järvaområdet i nordvästra Stockholm är en bok väl värd att läsa för att dels förstå hur och varför unga män ger sig in i gängmiljöer och varför de tillslut mördar varandra. En bok om verkligheten, bortom dramaturgin i Snabba cash. Om vad som sker när samhället sviker, när unga män inte ser något ljus – och när några börjar göra det.

 

Tre andra storsäljande böcker

 

Där kräftorna sjunger

Det är få instagram stileben från sommaren 2021 som inte innefattade Där kräftorna sjungerOch det är inte konstigt att vi var många som fängslades av berättelsen om naturens krafter och ensamhetens pris. Kya Clark lever ensam och i samspel med naturen utanför en liten stad vid North Carolinas kust. Byborna kallar henne ”Träskflickan” och har i många år spridit elaka rykten om henne. När en stilig quarterback hittas död i våtmarken blir hon därför omedelbart misstänkt och en mordutredning inleds. Men Kya är långt ifrån den obildade enstöring som alla tror, och snart uppdagas sanningen om hennes liv.

”Där kräftorna sjunger” var den mest säljande boken i USA 2019 och har blivit en internationell fenomentitel som älskas av läsare över hela världen.

En bättre värld

En bättre värld har fått fina recensioner i tidsskrifter som The Guardian, Library Journal och The Times och det är förståeligt.

En bättre värld handlar om den grymhet som mänskligheten måste genomleva och den godhet som göms i våra hjärtan. Genom gripande porträtt av livets olika skeenden, i olika personers liv under olika tidsåldrar, väver Anthony Doerr samman deras öden till ett mästerverk. Det är en blivande klassiker för alla åldrar som spänner över hela vår historia och befäster vikten av att skriva ner den.

I dagens Idaho står den unge idealisten Seymour i begrepp att  spränga ett bibliotek, ovetande om den äldre mannen och barnen som gömmer sig på ovanvåningen.

Under belägringen av Konstantinopel 1453 kämpar Anna för sin systers liv medan den utstötte pojken Omeir tvingas delta i anfallet.

Ensam på ett rymdskepp efter att jorden blivit obeboelig försöker Konstance förstå vad som hänt de andra passagerarna.

Deras liv binds samman av en bok skriven innan vår tideräkning ens börjat.

Författaren bakom den kritikerrosade boken, Anthony Doerr, har vunnit över ett dussin priser och belönats med de mest prestigefyllda utmärkelserna. I Sverige har han utkommit med Grace och Ljuset vi inte ser. Båda böckerna har legat på svenska bästsäljarlistor och sammantaget sålt omkring en halv miljon exemplar bara i Sverige.

Mytomanen

 Sofie Sarenbrant  är en hyllad deckarförfattare som dessutom blev årets deckarförfattare både år 2019 och 2020. Hon firar i år 10 år som författare och det gör hon storslaget med boken Mytomanen, som är den åttonde boken i serien om den orädda kriminalinspektören Emma Sköld, utforskar teman som fördomar, utanförskap, klasskillnader och framför allt lögner. Vem kan du egentligen lita på? En intrig som skulle kunna vara hämtad direkt från dagens löpsedlar.

Efter en orienteringsdag i skolan hittas en pojke död i Ålstensskogen. Kroppen är illa tilltygad och värdesakerna försvunna. Misstankarna riktas mot ett ungdomsgäng som har knivrånat jämnåriga i Bromma.

Kriminalinspektör Emma Sköld måste lösa fallet innan mördaren slår till igen, men hon har en känsla av att det är något som inte stämmer. Och vad är det hennes kolleger döljer? Ibland är sanningen för svår att uttala.

 

Spana in hela bokrean här

Läs mer:

5 folkkära självbiografier att läsa i vinter

Här är vinterns bästa böcker

Här är populäraste barnböckerna just nu