Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Asian fusion – laga asiatiskt hemma

Du känner kanske till de asiatiska klassikerna som krispig anka, pad thai eller teriyaki- och sesamwok. Sen kanske du har varit förbi någon flådig innekrog och provat det nygamla konceptet Asian fusion - och älskat det? Vore det inte då fantastiskt att kunna laga och bjuda dina vänner på det hemma också? I den här artikeln reder vi ut vad du behöver för att kunna bemästra en asiatisk klassiker med en twist.

På amazon.se hittar du allt till all tänkbar utrustning du behöver för att laga både franskt, italienskt, spanskt, svenskt eller asiatiskt

Jaså, du har bestämt dig för att prova att laga asiatiskt med en svensk twist ikväll? Härligt. Det rekommenderar vi att du gör. Däremot är en vanlig missuppfattning att det är väldigt krångligt att få till. Faktum är att det inte behöver vara särskilt svårt alls. I korta drag handlar det nämligen om att ta ett klassiskt asiatiskt recept och byta ut råvarorna mot svenska diton. Innan vi reder ut vilka tillbehör som du kan tänkas behöva kanske en redogörelse för begreppet är på plats.

Asian fusion – vad är det?

När du benämner någon som fusion behöver du veta att du då berör ett ämne som intresserar och berör. Många är djupt passionerade av konsten att kombinera element från olika kulinariska traditioner – som kommer från olika länder, regioner eller kulturer. För det är precis vad fusion handlar om: att kombinera olika kök utan att spela efter en viss köksstils regler. Naturligtvis är det här inget nytt, trots att begreppet blivit household de senaste åren. Faktum är att fusion har spelat en roll i innovationerna i många samtida restaurangkök ända sedan 1970-talet.

Så vad väntar du på? Här är allt du behöver för att laga asiatiskt hemma

Yum Asia Panda – Riskokare

Pris: 949 kronor

Perfekt kokat ris på mindre än 10 minuter? Ja, tack gärna. Sanningen är att det inte alls är fusk att använda sig av en riskokare. Experter på det asiatiska köket gör det också. För med en Yum Asia Panda slipper du tänka över huruvida riset blir bra eller inte. Du kan dessutom ställa in 7 olika lägen, för att få riset precis som rätten kräver.

Här kan du köpa den här produkten

Kikkoman soja – 1000 ml

Pris: 275 kronor

I Sverige känner de flesta till Kikkoman. Men för de som inte gör det kan vi kort bara förkunna varumärket som kungarna av soja. Kikkoman är de japanska slätternas ohotade etta. Hur det kommer sig? Sanningsenligt, endast för att de gör den bästa sojan i världen.

Här kan du köpa den här produkten

The Easiest Recipes From Different Asian Cuisines av Anthony Boundy

Pris: 98 kronor

Det kan vara en bra idé att läsa på lite om de rätter du intresserar dig för att laga. När du förstår var de kommer ifrån kommer du närmare rättens kärna, vilket gör att du lagar måltiden ännu bättre. Den här boken från Anthony Boundy är både snygg och lätt att fördjupa sig i.

Här kan du köpa den här produkten

Ramen-skålar

Pris: 199 kronor (nu 6 % rabatt)

Vad är en nudelrätt utan genuina och rejäla ramen-skålar? Ingenting. De här skålarna rymmer 1000 ml innehåll, vilket gör sig bra för att fylla nudelrätten med alla möjliga roliga ingredienser. Det är värt att veta att skålen är designad för att klara av värme ända upp till 120° C.

Här kan du köpa den här produkten

Bosdontek – Ätpinnar

Pris: 199 kronor

Ska du äta asiatiskt måste du ha riktiga ätpinnar. Det är inte en diskussion. Kniv och gaffel är oacceptabelt. Samtidigt är det väl ingen idé att köpa fula, om du ändå tänker köpa en uppsättning? Bosdontek gör marknadsmässigt snygga ätpinnar.

Här kan du köpa den här produkten

På amazon.se hittar du allt till all tänkbar utrustning du behöver för att laga både franskt, italienskt, spanskt, svenskt eller asiatiskt