Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Barnsäkra hemmet: Här är prylarna du behöver

Gråt, tandagnissel och blåmärken.
För barnen går en fartfylld vardag ofta i 180 knyck – och det uppstår hela tiden nya situationer på hur de små liven kan slå sig.
Men det går att barnsäkra hemmet med enkla medel.
Här är tipsen på produkter som gör att barnen – och du som förälder – får det tryggt i bostaden.

På Amazon.se kan du hitta allt inom segmentet barnsäkerhet

På bara några dagar kan ett barn vända upp och ner på den värld du trott dig känna, det kan tillfört ännu en dimension i vad kärlek kan vara. Samtidigt är det med viss vånda och trötthet man som småbarnsförälder tar sig an en ny vardag. Trötthet i form av vakna nättet som gör att man vanemässigt vickar kundvagnen fram och tillbaka i tron om att man resolut skjuter barnvagnen framför sig och försöker vagga en otålig bebis till sömns. Vånda i form av en gnagande oro över att barnet ska ramla och slå sig i parti och minut.

Lösningen för många blir att inreda bostaden med saker och prylar som gör att orosmolnen skingras.

Här tipsar vi om säkerhetsgrindar, skåplås, skyddsproppar, ståpallar, spisskydd och annat som gör att barnen kan leka på utan att du hela tiden behöver vara på din vakt.

Säkerhetsgrind
Pris: 268-428 kronor
Skraj för att barnet ska trilla i trappan eller snubbla på dörrkarmar? En praktisk metallgrind som går att förlänga borgar för mer harmoni i vardagen. Det dubbla säkerhetslåset hindrar barn från att själva kunna öppna grinden. Vuxna kan däremot öppna grinden i båda riktningarna med ena handen. Säkerhetsgrinden sätts fast genom tryckmontering med hjälp av fyra fästskruvar.

Här kan du köpa en säkerhetsgrind

Kranförlängare
Pris: 91 kronor
En mjuk och elastisk kranförlängare kan funka som en bra assistent för små barn som vill tvätta händerna men inte riktigt når ända fram till kranen. Kranförlängaren ser till att koncentrera vattenflödet utan att sprida det, vilket gör att du inte behöver oroa dig för att barnen ska stänka ner sig i onödan, eller att ni gör av med mer vatten än nödvändigt. Säljs i trepack med tre olika färger.

Här kan du köpa en kranförlängare

Skåplås
Pris: 74 kronor
Vassa bestick i kökslådan eller mediciner i skåpet är inga leksaker. Med detta lås kan du gå ner i varv och låta pulsen sjunka. Minskar även risk för klämskador. Kan fästas på allt från skåp och lådor till garderober, mikrovågsugnar och tvättmaskiner.

Här kan du köpa skåplås

Duschmössa
Pris: 155 kronor
Gnälls det om barnet råkar få vatten i ögonen i duschen? Det kan en klassisk liten duschmössa råda bot på. Säljs i tvåpack och passar bäst för de minsta barnen.

Här kan du köpa en duschmössa

Hörselskydd
Pris: 246 kronor
Gillar inte barnen ljudet av varken dammsugare eller tonerna från din favoritmusik? De här nätta små hörselskydden sitter bra på barnet, och är enkla att ta med om ni är på resande fot.

Här kan du köpa hörselskydd

Skyddsproppar
Pris: 64 kronor
Barn vill gärna sticka in fingrar eller diverse saker, för all del, i vägguttagen. Skyddsproppar till vägguttag bidrar till lugnare dagar för alla. Levereras i tolvpack.

Här kan du köpa skyddsproppar till vägguttag

Lekhage
Pris: 1 508 kronor
Stojigt är skojigt – men ibland kan barnet underhålla sig själv utan att du behöver vara med aktivt i leken. Laga mat eller tvätta samtidigt som barnet leker tunt i en stor, bärbar och säker lekhage med ett transparent nät som ger dig en utmärkt överblick. Höjden på staketet är tillräckligt för att barnet ska kunna stå och gå. Omgiven av slitstarkt Oxfordmaterial och ett mjukt tygnät. Kul för barnet – och en stunds sinnesfrid på köpet för dig.

Här kan du köpa en lekhage

Videobabyvakt
Pris: 1 683 kronor
En sladdlös babyvakt med alla funktioner som du kan tänkas behöva. Ibland behöver barnet bara få höra din röst. Då kan det vara tryggt att veta att du kan prata med barnet oavsett var i hemmet du är. På den tum 2,7 tum stora färgskärmen kan du se ditt barn dygnet runt med tydligt infrarött mörkerseende som slås på automatiskt. Hör minsta skratt, joller och hickning klart och tydligt. Om barnen har svårt att sova kan kanske en vaggvisa lugna? Från alla rum i huset kan du välja mellan fem lugnande melodier men också byta melodi för att hjälpa barnet att somna på nolltid. Enheten kan användas i tio timmar innan du behöver ladda den på nytt.

Här kan du köpa en videobabyvakt från Philips (Avent SCD831)

Badkarsmatta
Pris: 66 kronor
Halkfri badkarsmatta som suger sig fast mot golvet. Med färgglad och rolig design uppmuntras ditt barn att utforska och förstå djuren i det djupa blå havet. Garanterad underhållning. Efter användning hängs mattan ut för att torka.

Här kan du köpa en badkarsmatta

Ståpall
Pris: 100 kronor
Med Greta Gris-motiv kommer denna halkfria ståpall som lämpar sig fint för alla barn som utan att behöva stå på tå vill nå upp till handfatet. Barnet står tryggt och stadigt på ytan tack vare gumminoppor. Kan också användas som sittpall.

Här kan du köpa en Greta Gris-ståpall

Hörnskydd
Pris: 190 kronor
Med vadderade hörnskydd minimerar du risken för att barnen ska skada sig på vassa bordshörn. Ett måste i alla småbarnsföräldrars hem.

Här kan du köpa hörnskydd

Spisskydd
Pris: 257 kronor
Även om spagettin redan är kokad och köttbullarna färdigstekta är det kanske fortfarande varmt på spishällen eller den fristående spisen. Och barn som ju är nyfikna av naturen vill gärna känna och klämma på det mesta… Med ett enkelt klicksystem, utan borr eller skruv, kan du montera detta spisskydd som tillverkats i värmetålig plast och metall.

Här kan du köpa spisskydd

Fler prylar inom barnsäkerhet kan du hitta här