Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Bästa ansiktsmaskerna mot torr hy

Fukt, fukt, retinol, c-vitamin, fukt och fukt. Det är ledmotiven för en strålande hy under hösten och vintern. Låt din hy skina när solens strålande sken är på semester. Med en ansiktsmask, eller fler, kan du ge din hy den där extra boosten som den törstar efter på senhöstens kant.

Amazon.se har ett brett sortiment av skönhetsprodukter

Hösten och vintern är den optimala tiden för att gotta ner sig i hudvård. Dels har vi en tendens till att vara mer hemma och ha myskvällar under de mörkaste månaderna och således mer tid att unna oss egentid. Men det är inte bara tiden som är gynnsam för att satsa på hudvård. När solen inte lyser lika starkt kan man boosta med mer aktiva ingredienser som man annars behöver vara försiktig med när solen ligger på.

Mask – den optimala boosten

Med en ansiktsmask kan du pinpointa efter din huds behov. Är du i behov av en ordentlig cleanse av porer? Då kan en djuprengörande ansiktsmask vara masken för dagen. Känner du istället att huden tappat sin elast? Då kan en mask med uppstramande egenskaper vara lösningen. Eller börjar hyn bli torr och trött? Då är en mask full med fukt ditt trollspö. Men ibland kanske din hy behöver en redig höststädning och då kan multimaska vara grejen för dig. Du kan applicera den fuktgivande masken där hyn tenderar att bli torr, den djuprengörande på ställen där hyn är fetare och har tendens till förstorade porer och den uppstramande där hyn behöver piggas upp till liv.

Nyckelingredienser för hösten

En ingrediens som kan göra underverk för din hud på långsikt är Retinol som är en effektiv A-vitamin som tack vare dess små molekyler kan penetrera huden och nå lång ner i våra hudlager. När molekylerna sedan tas upp av huden förvandlas de till A-vitaminsyra. Syran har positiva egenskaper när det kommer till exempelvis hud som har problem med akne, psoriasis, rynkor och solskador. Retinol stimulerar även produktionen av kollagen och elastin som i sin tur kan göra din hud mer spänstig och mjuk samt minska synligheterna av rynkor. Till en början kan du få reaktioner på retinol, det är därför av vikt att vänja in huden till en början. En mask är således ett optimalt sätt att testa denna superingrediens- gärna som nattmask.

En annan nyckelingrediens för hösten är hyaluronsyra. Dess fuktbindande förmåga är optimal för hösten när huden ofta tenderar att bli torr. Hyaluronsyra finns i fler former men den vanligaste är en lång fuktbindande molekylform. När den tillsätts i en creme, eller mask, blir den liggande på huden där den bildar ett skyddande lager som stärker hudbarriären och ger hudytan fukt.

Tillsist har vi den lystergivande och utslätande ingrediensen- c-vitamin. C-vitamin kanske du mest förknippar med apelsiner och andra citrusfrukter och att det ska vara bra för immunförsvaret. Men vitaminet gör inte bara gott för vår inre hälsa, även för din hudhälsa.  C-vitamin finns nämligen i alla hudens lager. Även om det finns i våra hudlager så kan vi inte bilda C-vitamin på egen hand utan det är något vi måste tillföra via kosten. Men behöver du en extra boost av C-vitamin till din hy kan du tillföra vitaminet direkt på huden.
Vitaminen hjälper till att stimulera kollagenproduktionen som gör din hud fyllig. C-vitamin ger även lyster och jämnar ut din hudton. Säg hejdå till gamla ärr och pigmenteringar och hej till en strålande lyster och en hud fyll av liv.

Så maska på efter vad just din hud behöver.

Maskerna som du inte kommer få nog av i höst och vinter

 Clinical Anti-Age 1% Retinol Serum, Paula’s Choice

Pris: 710 kronor

Detta må inte vara en mask men får ändå kvala in på listan då den är ett mellanting mellan serum och mask i och med dess höga koncentration av retinol. Applicera denna som sista steg innan din nattkräm för att verka under natten. Retinol är för dig som vill sudda ut linjer och porer.

Här kan du klicka hem produkten

AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution, The Ordinary

Pris: 180 kronor

Den kraftfulla mask är inte för dig med känslig hy då den innehåller både hög halt av Alfahydroxisyror (AHA) som exfolierar hudens yttersta lager för att ljusa upp och jämna ut hudytan och Betahydroxisyra (BHA) som exfolierar huden med ytterligare funktion att motverka tilltäpptheter. De två syrorna kombinerade ger huden en djupare exfoliering och verkar därmed mot orenheter och för ökad lyster.Vid kontinuerlig användning förbättrar den ojämn hudstruktur och minskar utseendet på fina linjer. Efter en omgång med denna mask kan du med fördel applicera en återfuktande och lugnande mask.

Här kan du klicka hem produkten

Glow better mask med c-vitamin, Dior

Pris: 504 kronor

Med Malva från Diors trådgårdar stimulerar denna mask fukttillförseln till cellern och har ett koncentrat med 84% naturliga ingredienser. Tack vare fruktsyror och exfolierande aprikoskärnor så får hyn ny lyster och energi.

Här kan du klicka hem masken

Vitaminmask med 11% C-vitamin och 10,5% E-vitamin, By wishtrend

En fuktgivande och lugnande sheet mask med både hög halt av vitamin C och vitamin E som verkar lystergivande och skyddar mot oxidativa skador. Passar alla hudtyper.

Pris: 320 kronor/ 10 pack

Här kan du klicka hem maskerna

Vitamin E nattmask som är återfuktande, Dear Klairs

Pris: 325 kronor

En nattmask berikad med vitamin E som återfuktar och jämnar ut huden under natten. Passar alla hudtyper. Balanserar även en fet och aknebenägen hud.

Här kan du klicka hem nattmasken

 Återfuktandemask SOS Hydra, Clarins

Pris: 347 kronor

SOS Hydra Face Mask hjälper till att återfukta en törstig och stramande hud Tack vare ett hyaluronsyrakomplex verkar denna mask från Clarins återfuktande och uppstramande. Hyn blir återfuktad på djupet och får ett nytt plump. Berikad med kiwiextrakt, rik på C och E-vitamin som gör huden klarare och skyddad mot fria radikaler.

Här kan du klicka hem masken

Nyfiken på mer hudvård? Klicka då dig vidare här och fynda din nya hudvårdsrutin