Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Bästa hudvårdsprodukterna för män – allt ni behöver veta

Vem har sagt att hudvård bara är för kvinnor? Det är dags att skrota den fördomen och något förlegade synen. Alla som har en hud kan också få pyssla med hudvård. För många män kan det även vara optimalt att ha ett kit av hudvårdsprodukter då de har en rikare hårväxt i ansiktet än vad kvinnor har och således antingen rakar sig, frisserar sig eller sparar ut sitt skägg. Det kan då underlätta med en bra hudvårdsrutin som både kan stimulera hårväxt, göra rakningen smidigare och skägget mjukare. Så dags att göra plats för herren i badrumsskåpet.

Amazon.se har ett brett sortiment av hudvård

Hudvård för män kan för ett par år sedan vara helt otänkbart, om man inte var en viss finanssnubbe med bisarr hobby. Ja inte bisarr hobby som i hudvård, utan vi pratar om Patrick Bateman. Han vars yttre och hem skulle vara i perfektion, in i minsta detalj, men vars nätter var allt annat än innanför ramarna. Idag är det dock mer accepterat att en man lägger en ansiktsmask eller en go nattkräm innan han ska sova vilket kanske sociala medier banat vägen för. Manliga influencers som gör reklam för kläder, skönhetsvård och elektronik i en salig blandning.

Så skiljer sig behoven

En mans hudvårdsbehov kan skiljas något från en kvinnas då huden tenderar att vara grövre samt andra hormoner som spökar och hårväxt som påverkar hyn olika. En bra bas av hudvård bör bestå av en lugnande men något fetare ansiktskräm, en olja som passar både ansiktet och skägget samt en rengöring och en peeling att använda två-tre gånger i veckan. Då får huden både fukt, olja som mjukgör och återfuktar skägget eller stubben samt en rengöring som håller hyn och skägget rent.

En peeling är även den optimal för att ta bort döda hudceller och optimalt inför rakning om du vill undvika bölder, finnar och andra utslag. Med dessa produkter kommer du ta skägget, hyn och kanske även pussarna till en ny nivå, utan att det för den delen behöver vara krångligt.

6 produkter för en enkel hudvårdsrutin

Kit för skägget, Jane Choi
Pris: 281 kronor
Vårda skägget och får det att växa med detta kit från Jane Choi. Innehåller både en derma roller som stimulerar blodcirkulationen, oljor, serum, skäggbalsam, skäggsax och kam.

Här kan du klicka hem kittet

Ansiktskräm, Biotherm
Pris: 282 kronor
En återfuktande och lugnande ansiktskräm.

Här kan du klicka hem ansiktskrämen

Toner, Kiehl’s
Pris: 434 kronor
En alkoholfri toner med celendula örtextrakt som lugnar huden och återställer ph-balansen.  Klappa in efter rakning och säg hejdå till rödflammig hy.

Här kan du klicka hem tonern

Ansiktstvätt, Brickell
Pris: 298 kronor
En skummande ansiktsrengöring för dagligt bruk. Innehåller både kokosnöt och aloevera som lugnar och återfuktar.

Här kan du klicka hem tonern

Kolskrubb, RITUALS
Pris: 156 kronor
En kolskrubb som rengör på djupet och avlägsnar döda hudceller och rengör porerna.

Här kan du klicka hem scruben

Serum, Florence
Pris: 139 kronor
Ett organiskt hyaluronserum med C-vitamin som ger lyster och kan bromsa ålderstecken.

Här kan du klicka hem serumet

Här kan du spana in mer hudvård för honom