Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Bästa kängorna för vandringen

Tillsammans hela familjen, med kompisarna eller på egen hand.
Oavsett om du har sällskap eller inte är vandring i naturen balsam för själen.
Här är tre kängor för alla smaker.

Spana in Amazon.se stora utbud av produkter till friluftslivet

Senaste åren har intresset för vandringsturer i naturen närmast exploderat. Allt fler hittar ut till skog och mark. Att vandra behöver inte vara avancerat, det räcker med sköna kläder och en ryggsäck med lite mellis och dryck – på fötterna gäller dock att ha rejäla grejer. Gympadojor kanske håller för någon timmes promenad, men för längre dagsturer ska du absolut satsa på ett par vandringskängor.

Tre saker att tänka på vid köp av kängor:

– Vilken typ av vandring ska du göra? Längre turer kräver kängor med mer stabilitet än kortare turer, där är stötdämpning viktigare. I våt terräng är högre vattenavvisande skor att föredra, medan låga och luftigare lämpar sig mer för vanliga skogsleder.

– Var noga med passformen. Fötterna sväller när du går länge, ta därför någon större storlek än normalt. Du bör ha en centimeter från stortån till skon. Se till att skorna inte skaver någonstans.

– Gå in skorna innan vandring. Detta för att undvika tryck och skavsår, den typen av problem kan förstöra den bästa av vandringar. Tips är även att undvika strumpor i bomull, tunn ullstrumpa närmast foten och syntetvariant utanpå är en bra kombo.

Tre stabila kängor

Merrell Moab 2

En av Amazons mest populära modeller. Passar perfekt för dagsturer på vår och sommar tack vare ventilerande nätfoder. Bra dämpning i hälen.

Haglöfs Skuta Mid Proof Eco

Rejäl och vattentät känga, gör dig redo för längre turer i ojämn terräng. Svensk tillverkare, vilket borgar för hög kvalitet och slitstyrka.

Viking Unisex Anaconda 4×4 GTX

Vattentät sko till dagsutflykten i såväl enkel som svår terräng. Har ett unikt knytsystem, vilket gör det enkelt att justera snörena utan krångel.

Spana in fler vandringsskor här

Läs mer:

Så ska du klä dig på vandringsturen

Det här behöver du på din vandringssemester

Allt du behöver veta inför vandringen