Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Bästa svalkan i värmen: Så fixar du is på nolltid

Svalkande lemonad, hemmagjord jordgubbssaft och smaksatt vatten – i sommarvärmen är det särskilt viktigt att komma ihåg att fylla på med vätska.
Med effektiva ismaskiner kan du enkelt njuta av kalla drycker under en gassande sol.
Här tipsar vi om de bästa modellerna och tillbehören.

På Amazon.se hittar du ett brett sortiment av ismaskiner för hemmabruk

Rinner svetten på gästerna trots att de sökt skuggan under parasollet? Är barnen utmattade efter timmar på studsmattan? Behöver du själv kyla ner dig i semesterkaoset? Lugn. Det finns enkla lösningar på det mesta.

Med en ismaskin kan du snabbt och smidigt servera kylda drycker under middagsbjudningar, heta sommardagar eller galna hemmafester. Njut tillsammans av kall dryck och få ny energi.

Vill du hålla flaskor kalla kan du bunkra upp med is och fylla en stilfull champagnehink, en vinkylare eller en snygg zinkbalja. De flesta förfriskningar blir festligare med is.

Iskuben som uppfinning

Naturlig is har använts som kylmedel under mängder av år. Men vem ska vi egentligen tacka den maskinellt tillverkade iskuben för?

Kanske den amerikanska fysikern och läkaren John Gorrie. 1844 byggde han en frys för att göra is. Han ville kyla luften för patienter som led av gula febern. Den producerade isen hängde han i en behållare i taket.

Gorrie anses vara den som uppfann iskuben men tanken var inte främst att kyla drycker, även om det faktiskt också har dokumenterats att hans patienter fick is i sina drycker. Under 1920- och 30-talet blev det populärt att inkludera en frysdel med tillhörande isbitsform i elektriska kylskåp.

Istärningar på någon minut

Idag är det enkelt och går snabbt att tillverka is hemma. Det tar några minuter att få is för ett helt sällskap. En ismaskin är en fantastisk apparat att ha i köket. Slipp krångel med att fylla upp formar som ska stå i timmar i frysen. Allt du behöver göra är att hälla vatten i maskinen, välja isstorlek och starta. Så har du istärningar på nolltid.

Det finns många olika modeller att välja på. Gemensamt för de flesta är att de har minst två olika kubstorlekar att välja på och att de är smidiga använda.

Är du i sommarstugan eller husbilen och saknar tillgång till frys kan du välja en portabel variant som är enkel att ta med på resan. Vill du servera läskande slush till barnen eller drinkar med elegans kompletterar du med en iskross.

Här hittar du tips på bra ismaskiner och tillbehör för att kunna servera goda, svalkande drycker.


Ismaskin, Adexa

Pris: 999 kronor
Tillverka is snabbt och effektivt. Den här prisvärda ismaskinen tillverkar tolv kilo is per dygn och passar perfekt för hemmabruk, caféer eller mindre restauranger. Välj mellan kulformad is i två olika storlekar. Om du är i behov av mycket is samtidigt kan du lagra isen i frysen medan maskinen fixar en ny laddning. Kanske planerar du fest och vill fylla badkaret med iskuber för att hålla ölen kyld.

Här kan du läsa mer om och köpa ismaskin, Adexa.


Manuell iskross, AHURGND

Pris: 213 kronor
Krossa is och bjud på estetiskt vackra cocktails. Den här slitstarka iskrossen är enkel att använda. Lägg i is och veva, sedan är det färdigt. Iskrossen behöver inte anslutas med el och den är enkel att lyfta med ut i trädgården till grillfesten. Eller varför inte fylla din termos med is så har du kallt vatten i några timmar på stranden. Behöver du kyla något snabbt kan du med fördel använda en iskross eftersom kylhastigheten styrs av ispartiklarnas antal och genomsnittliga radie.

Här kan du läsa mer om och köpa manuell iskross, AHURGND


Isform för stora iskulor, HomeBuddy

Pris: 330 kronor
Tycker du att isen smälter för fort i glaset? Här har du en bra lösning. Med den här silikonformen kan du få två isbollar med en diameter på sex centimeter. De stora isbollarna smälter långsammare än vanliga isbitar och du kan njuta av din kalla dryck under lång tid.

Fyll formen med varmt kranvatten och lägg den i frysen under ett dygn. Vill du bjuda fler än två på en drink med isboll så kan du frysa in i förväg och förvara sex isbollar i den medföljande fryspåsen. Dina gäster kommer garanterat att gilla din ansträngning.

Här kan du läsa mer om och köpa Isform för stora iskulor, HomeBuddy


Is- och isvattenmaskin, WYDM

Pris: 2 851 kronor
Med den här tystgående maskinen kan du få runda, ihåliga isbitar men också kallt isvatten för att släcka törsten. Apparatens nätta utformning gör att den passar bra att ha stående framme på bänkskivan i köket. På bara sex minuter har du färdiga isbitar. Perfekt för dig som gillar när saker går fort. Använd isen till iskaffe, citronvatten, drinkar, smoothies eller häll den direkt i en sportflaska så håller sig drycken kall hela träningspasset.

Här kan du läsa mer om och köpa is- och isvattenmaskin, WYDM


Koppkylare, Pulley

Pris: 859 kronor
Trött på att din dryck alltid blir ljummen snabbt när det är varmt ute? Den här koppkylaren håller din dryck kyld i tjugofyra timmar. Toppen att använda när du vill kyla ner din läsk, juice eller drink och inte har tillgång till is. Om glassen smälter för fort i solen eller om yoghurten blir solvarm under långfrukosten kan du ställa dem på koppkylaren så håller de sig kalla längre.

Här kan du läsa mer om och köpa koppkylare, Pulley


Cold Brew kaffebryggare, Asobu

Pris: 616 kronor
Den här kaffebryggaren är gjord för dig som är på språng. Mät upp rätt mängd kaffe och vatten och sätt på locket. Efter 12-18 timmar trycker du på knappen och kaffet rinner ner. Smart att förbereda på kvällen för att minimera morgonstressen dagen efter. Tillsätt is när brygden är klar och njut av ditt iskaffe. Ta med dig termosen i bilen eller när du är på väg till jobbet, parken eller stranden.

Här kan du läsa mer om och köpa Cold Brew kaffebryggare, Asobu


Istekanna Ceylon, Bodum

Pris: 370 kronor
Iste är gott året runt och passar både under varma sommardagar och kalla vintrar. Du tillsätter löste i det avtagbara filtret, häller kokande vatten över bladen och adderar valfri sötning. Sedan fyller du kannan med kallt kranvatten och ställer kannan i kylen några timmar. Eller tillsätt is, så går kylningen snabbare. Är du inte sugen på iste går det utmärkt att använda kannan till isvatten med myntablad och hallon eller en jordgubbsbål med limeskivor. Filtersystemet är avtagbart om du vill använda kannan som en vanlig tillbringare.  

Här kan du läsa mer om och köpa istekanna Ceylon, Bodum


Ismaskin, Fikujap

Pris: 8 545 kronor
Här är ismaskinen som passar perfekt på caféer, hotell, kontor eller skolor. Den hållbara och slitstarka maskinen är utrustad med en avancerad kylteknik och producerar 25 kilo isbitar på 24 timmar. Se till att gäster, medarbetare och elever håller sig pigga. En iskall mugg vatten är kanske lösningen.

Här kan du läsa mer om och köpa ismaskin, Fikujap

Ett stort urval av ismaskiner och tillbehör hittar du här!