Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Bästa tipsen för att din parfym ska hålla längre – och vanligaste missarna

Parfym är för många pricken över i:et, det som sätter tonen för dagen eller kvällen. Men hur får man parfymen att verkligen sitta hela dagen eller kvällen? Vi har listat de vanligaste misstagen och guidar dig till hur du kan behålla din signum doft hela dagen. Säg hej då åt gnuggande och hej till återfuktning.

På Amazon.se kan du hitta ett brett sortiment av kroppsvård

När du har investerat i en lyxig parfym vars doft är ditt signum vill du att den ska sitta timme efter timme, vara ett med din hud. Men för många finns det bara en uns av doft kvar när klockan slår lunch. Anledningen? Att du inte grundat ordentligt och bara sprutat på måfå. Är du den som sprayar på handlederna och gnuggar handlederna intensivt mot varandra i tron om att fästa din favorit parfym? Då gör du nämligen helt fel. Men det är du inte ensam om, för många går det på ren rutin och nog det vanligaste sättet som vi applicerar vår parfym på. 

Sluta gnugga
Vill du att parfymen ska komma till rätta krävs det en viss eftertanke och förarbete, ett sprut ut i luften eller att gnugga handlederna mot varandra tar inte ut parfymens rätta element. Gnuggandet tar snarare bort parfymens egenskaper snabbare.

Parfymen kräver sitt förarbete om du vill att den ska göra sitt hela dagen. Att gnugga och spraya i all sin hast gör inte underverk för din parfym, det kan istället göra att du enbart slösar på parfymen utan att den gör sitt jobb. När du gnuggar in parfymen mot din hud så skapas friktion som värmer upp huden och följden blir att det produceras naturliga enzymer som i sin tur förändrar doften. Så spraya och låt parfymen fördelas i sin tid över din hud. 

Utöver detta råd finns det fler knep som kommer förändra din parfymrutin för alltid- och få din signaturdoft bli din doft, på riktigt.

Fem knep för att få parfymen att sitta kvar längre

Exfoliera huden
Börja med att exfoliera huden från döda hudceller. På så vis får du en jämnare hud som tar upp mer av efterföljande produkter och inte blandas ihop med flera lager av döda hudceller och rester av tidigare produkter.

Smörja in
När du exfolierat huden så är det dags att smörja in med en bodylotion som passar just din hud men nyckeln är återfuktning.

För är din hud torr så suger den åt sig mer produkt= suger upp mer parfym vilket gör att doften snabbare absorberas och försvinner. Återfuktning är det allra viktigaste steget innan du sprayar din parfym.

Spraya på rätt zoner
Ett gammalt knep som du säkert hört din mormor eller mor tipsat om, som också faktiskt funkar, är att applicera din parfym på de områden på kroppen där du känner din puls. Dessa områden är nämligen varmare vilket gör doften mer intensiv och levande. Applicera parfymen på halsen, handlederna och bakom öronen men även i mer udda områden såsom i knäveck, naveln och armveck för att sprida ut doften jämnt över hela kroppen.

Ett bonustips är att även spraya parfymen lätt på din hårborste och borsta igenom håret- en vindpust och alla kommer vända sig om av förtjusning.

Ha en minirefill på språng
Även om ovanstående tips kommer få din parfym att sitta hela dagen så är en liten miniflaska alltid bra att ha till hands på språng. En hektisk dag kräver sin doft.

Förvara parfymen mörkt och svalt
För att bevara parfymens hållbarhet är det viktigt att tänka på att inte förvara parfymen i olika temperaturer då den är känslig för temperaturväxlingar. Det optimala stället att förvara parfymen på är i rumstemperatur och gärna i sin originalförpackning eftersom den håller parfymen i mörker. En vanlig miss här är att förvara parfymen i fuktiga badrum eller på fönsterbrädor med direktsol, detta kan förändra doften i och med temperaturväxlingarna och värmen. 

Produkterna du behöver för en optimal parfymupplevelse: 

Parfymer

Coco Mademoiselle, Chanel
Pris: 1537 kronor

Här kan du klicka hem parfymen

The scent for her, Hugo Boss
Pris: 361 kronor

Här kan du klicka hem parfymen

Noir, Tom Ford
Pris: 839 kronor

Här kan du klicka hem parfymen

Allure Homme Blanche, Chanel
Pris: 970 kronor

Här kan du klicka hem parfymen

Kroppslotion

Biotherm Lait Corporel Lotion, Biotherm
Pris: 345 kronor

Här kan du klicka hem produkten

Exfolering

Kroppsskrubb, Rituals
Pris: 246 kronor

Här kan du klicka hem produkten

Här kan du spana in premium utbudet av parfymer och finna din nya signaturdoft