Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Bättre ljud i hemmakontoret – här är bästa mikrofonerna 2021

Streaming, gaming, podcast och jobbmöten.
Användningsområdena för mikrofonerna är många – och det är en kategori som växer snabbt på marknaden.
Här guidar vi dig rätt bland några av de populäraste mikrofonerna och dess funktioner.

Här kan du hitta ett brett sortiment av ljudutrustning för streaming, gaming och hemmakontor

Många av oss blir vårt allra kreativaste jag inlåsta i vår ensamhet. Vissa framför en tavelduk eller ett piano – andra framför datorn. I ärlighetens namn mest av allt vid just det sistnämnda nu för tiden, datorn.

Såväl i jobbsammanhang som på ett privat plan är det hur som helst populärare än någonsin att utveckla hemmakontoret. Och då pratar vi inte bara om att ha ergonomiska kontorsmöbler till förfogande, utan även om att se till att nödvändiga tekniska tillbehör håller den kvalitet som krävs, vare sig om dina ambitioner sträcker sig till att ha bra bild och ljud i videomöten med kollegor eller att arbeta med större kreativa produktioner.

Mikrofonens framfart

Ett av de allra snabbast växande tillbehören till kontoret är mikrofonen. Nej, inte en karaokemikrofon för att förverkliga artistdrömmar eller som leksak åt en mindre familjemedlem. Det här handlar om mikrofonen för podcast, streaming, gaming eller digitala presentationer med en något högre ambitionsnivå än en burkig öronsnäcka. I sitt utförande ofta utrustade med ett praktiskt stativ, så kallat popfilter och stötdämpare för att kunna spela in och i realtid kommunicera med bästa möjliga ljud.

Här tipsar vi om några av de populäraste mikrofonerna för dig som vill utrusta ditt kontor med bättre ljud.


Tonor Q9, USB-mikrofon

Pris: 740 kronor
Att bygga hemmastudio är enklare än vad det låter, speciellt med den här USB-mikrofonen av märket Tonor. Som namnet avslöjar pluggas mikrofonen in via USB och det krävs varken programvara för extra drivrutin eller ljudkort. Det är med andra ord bara att koppla in och sedan kan du sätta igång spelandet, poddandet eller vad du nu tänkt dig med ett sprillans nytt ljud.

Här kan du läsa mer om och köpa Tonor Q9.


Sudotack ST-800

Pris: 704 kronor
Ett mikrofonkit som ger kristallklart resultat. Detta mycket tack vare popfilter och stötdämpare som reducerar bakgrundsbrus och registrerar ljud som kommer mitt framför mikrofonen. Även denna kopplas enkelt in via USB direkt i din dator och är kompatibel med både Mac och PC.

Här kan du läsa mer om och köpa Sudotack ST-800.


Razer Seiren X

Pris: 799 kronor
En liten, smidig och portabel mikrofon som gör sig utmärkt för gaming eller för samtal med vänner och kollegor. Med denna mikrofon, som är särskilt populär bland folk som sysslar med streaming, blir din röst tydlig, högljudd och klar.

Här kan du läsa mer om och köpa Razer Seiren X.


HyperX Quadcast

Pris: 1090 kronor
En kondensatormikrofon med internt popfilter, antivibrationsfäste (shock mount) och fyra inspelningsmönster som resulterar i högkvalitativt ljud, vare sig du spelar in eller stömmar live. Kopplas in via USB-ingång och har ett inbyggt uttag för hörlurar. Dessutom populära funktioner så som tap to mute-funktion, LED-indikator samt certifierad för Discord och TeamSpeak.

Här kan du läsa mer om och köpa HyperX Quadcast.


KLIM Rhapsody

Pris: 233 kronor
En slimmad variant av mikrofon för dig som kanske inte har allt för stort utrymme att jobba med men som fortfarande lägger vikt vid att kunna prata med bra ljud när du spelar eller har videomöten på jobbet. Den är lätt att använda och prisvärd, men kompromissar för den sakens skull inte med ljudet.

Här kan du läsa mer om och köpa KLIM Rhapsody.

På Amazon.se kan du hitta fler mikrofoner som passar just dig