Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Beauty på budget – hudvården som du inte får missa

En bra hudvårdsrutin behöver inte kosta skjortan. I många fall klår budgetprodukterna dyrgriparna. Ha koll på ingredienserna och bli ett proffs på att shoppa skönhet "on a budget". Vi guidar dig hur.

På Amazon.se kan du hitta ett stort utbud av skönhetsprodukter

En bra hudvårdsrutin behöver inte vara en dyr sådan. ”Smakar det så kostar det” stämmer inte här. I många fall kan de dyra produkterna mest innehålla vatten och parfym och mindre verksamma ämnen men förpackningen utstrålar lyx. Därför ska man alltid tänka att man inte ska döma boken efter dess omslag. I många fall kan budgetprodukterna ha bättre innehåll än de lyxigare varianterna, att märket inte läger krutet på förpackningen utan dess innehåll.

Ingredienser att ha koll:

Glykolsyra

Glykolsyra har den minsta molekylstorleken av alla AHA-syrorna och kan således gå ner i huden snabbt och djupt. Syran binder fukt och verkar slipande på huden och passar således torr hy men även effektiv mot akne och förstorade porer.

Hyaluronsyra

Binder fukt och finns naturligt i vår hud. Effektiv fuktbindare som både drar till sig och bevarar fukten i det yttersta hudlagret.  I vanlig hudvård är dock molekylerna för stora för att hyaluronsyran ska kunna tränga ner på djupet och fylla på de naturliga depåerna av hyaluron. Däremot kan det ge huden en tillfälligt ”plumpande” effekt.

Mjölksyra

Mjölksyra, även kallad AHA-syra hjälper huden att få lyster genom att peela bort döda hudceller. Dessutom ger den även fukt eftersom syran är fuktbindande.

Niacinamide

Niacinamide är en aktiv form av vitamin B3 och kan minska synligheten av förstorade porer. Kan även minska uppkomsten av akne och även reducera fina linjer och jämna ut hudtoner.

Passa dig för:

Aqua: Vatten är en vanlig ingrediens men står denna tillsammans med parfym först på innehållslistan kan det vara en god idé att spana åt annat håll. Detta då de kan fylla ut produkten snarare än att vara verksamma ingredienser.

Parfym: Människor reagerar olika starkt på parfym, desto mindre parfym desto bättre. Kan torka ut eller få känslig hud att reagera vilket kan resultera i utslag och dylikt.

 

Micellärtvatten, BIODERMA 

Pris: 114 kronor

Tar bort det sista sminket och lämnar huden ren. Fungera magnetiskt. Ha på en bomullspad och dra ett varv innan tvätt och efter tills padsen är helt vita.

Här kan du klicka hem rengöringen

Rengöring, CeraVe 

Pris: 79 kronor

Rengöring som tvättar bort sminket samtidigt som den jobbar mot plitor, finnar och blemmor utan att för den delen torka ut huden.

Här kan du klicka hem rengörningen 

Glycolic acid, The Ordinary

Pris: 210 kronor

Mjölksyra som mjukgör och jämnar ut huden. Tvätta händerna och klappa sedan in produkten på rengjord hud.

Här kan du klicka hem syran

Fuktkräm, The Ordinary 

Pris: 90 kronor

Ansiktskräm som mjukgör och lämnar huden slät och len.

Här kan du klicka hem ansiktskrämen

Serum, Vichy 

Pris: 187 kronor

Serum med hyaluronsyran som binder fukt och ger hyn plump. Appliceras efter tvätt och syra och innan dagkräm.

Här kan du klicka hem serumet

Spana in fler hudvårdsprodukter till superpris här