Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Behandla ont i ländryggen – på ett billigt och långsiktigt hållbart sätt

Ryggsmärta drabbar de allra flesta, och de som redan drabbats vet hur hemskt det är. För de som inte har haft det ännu, kan vi bara varmt rekommendera att ta tag i det innan det bryter ut. De som har haft ont i ryggen vet vad vi pratar om.

Här kan du bläddra bland ett större utbud av fitnessrelaterade prylar

80% av befolkningen drabbas någon gång under livet av antingen lindrig eller akut ryggsmärta. Faktum är att det kostar samhället ungefär 27 miljarder kronor per år i sjukskrivningar och förtidspension. Det är inte ovanligt att det påverkar livskvalitet, humör och arbetsförmåga för den som drabbas. Ryggont är ett otyg som vi som samhälle behöver få ordning på.

Läs mer: Massage var och när du vill – det här behöver du

Ont i ryggen kan uppstå vart som helst och av flera anledningar. Ofta sitter smärtan eller värken längst ned i ländryggen eller i bäckenlederna, men det är inte alls ovanligt att smärtan sitter högre upp. Den kan leta sig ända upp till skulderbladen. Du kan då känna en molande eller huggande smärta på platsen där revbenen fäster in i ryggen. Anledningen kan vara mångbottnad, men en anledning kan vara att diskarna som sitter mellan kotorna hamnat snett. När kroppen inte fungerar optimalt blir det ökad belastning på vissa strukturer.

Kroppens svar blir bland annat smärta, och din hjärna talar då om för dig att ”något inte står rätt till”. Men vad kan man göra åt ryggont? Jo, du kan spana in en av de här tre alternativen.

Ryggstretch från Lixada

Med Lixadas hyfsat billiga lösning kommer du kunna undvika ryggont, i både förebådande och akut syfte. Genom att tänja på ryggens leder och muskler ser du till att hålla låsningar och stelhet i schack. För det är när du fysiskt motarbetar de dåliga sitt- och ståvanor du lagt dig till med, som du kommer se resultat – både på kort och lång sikt.

Här kan du köpa ryggstretchen från Lixada

Sele för att korrigera hållningen

Sitter din ryggont inte i lumbago? Sitter den högre upp? Då kan det här vara lösningen du letar efter. För den här ser till att fördela vikt och tryck jämnt över bröstryggen, vilket resulterar i att du tvingas till en bättre hållning.

Här kan du köpa den här lösningen för ryggont

Stödbälte för gravida

Men för den gravida är ingen av ovanstående lösningar perfekt. Det som istället lämpar sig då är ett mjukt stödbälte, eftersom den hjälper till att bära barnet genom att försiktigt lyfta magen. Det här är en fantastisk lösning för den gravida.

Här kan du köpa den här stödbältet för gravida

Vill du bläddra bland ett brett utbud själv?