Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Bjud hem till kräftskiva – tips på dukning och dekorationer

Augusti ligger runt hörnet och det betyder att kräftskivor snart står på schemat.
Ta tillfället i akt och bjud in till fest – passa på att briljera med ett tjusigt dukat bord. Vi bjuder på inspiration till sensommarens festmåltid.

Bläddra bland ett stort utbud av partydekorationer på Amazon.se

Partyhattar och papperslyktor. Haklappar med kräftmotiv. Den klassiska dukningen och tillhörande utstyrsel är färgglad och knasig. Men för dig som vill blanda det barnsliga med det lite mer stilfulla, finns en hel del tips och tricks. Ett förslag är att använda linneservetter istället för pappersservetter, ett annat är att ha dekorativa hårband istället för pappershattar. 

Det är mycket som ska klaffa för att få till den där “kräftskivekänslan”. Målet är en kombination av mysig sensommarvibe och härlig feststämning. För att lyckas med detta gäller det såklart att man bjuder in ett skönt gäng människor. Men det går också att göra mycket genom att duka och dekorera på rätt sätt. Vi har valt ut några produkter som vi tror kommer göra succé på årets kräftskiva. 

Tips och inspiration – så dukar och dekorerar du till kräftskivan

Solfjädrar i olika storlekar 

Fem solfjädrar i vitt och rosé. Dessa kommer garanterat sätta en lyxig stämning på kräftskivan. 

Folieballong med kräftmotiv 

Vad vore en fest utan ballonger? Det krävs dock inga ballongbuketter eller ballongbågar för att sätta stämningen, det räcker gott och väl med en stor folieballong med kräftmotiv.

LED-ljusslinga med färgglada bollar

Sätt stämningen med en färgglad ljusslinga. Den här slingan har både timer och dimmer för att du ska kunna anpassa ljuset efter varma sensommarkvällar. Färgerna går i nyanser av “Rosenträdgård” vilket passar perfekt till det röda kräftskivetemat. 

Hårband Krabba 

Glöm partyhattar och skaffa dessa krabb-hårband till gästerna istället. Även om krabbor inte är detsamma som kräftor så är det själva tanken som räknas. Och dessa hårband passar väldigt bra in på temat för kräftskivor eftersom de ju är röda skaldjur. 

Solfjädrar i rött och guld

Om du vill köra fullt ut på det röda temat är dessa solfjädrar från Ginger Ray ett bra val. De går även att återanvända till högtider framöver, till exempel till jul, vilket är bra ur ett hållbarhetsperspektiv och rent ekonomiskt.

Bomullsservetter från Linum 

Duka med röda bomullsservetter från Linum. Att det kladdas och spills när en äter kräftor är ingen nyhet, och då kan det vara smidigast med pappersservetter. Men att erbjuda gästerna en tygservett i knät eller som “haklapp” är en både en fin gest och ett dekorativt inslag. 

Servettringar 12 stycken 

Servettringar är ett stilfullt och modernt inslag som verkligen kompletterar dukningen – framför allt vid festliga tillfällen. Välj en klassisk variant som kan återanvändas gång på gång och som adderar en lyxig känsla, som dessa servettringar i metall.

Servettringar Kräfta

Kan ej hitta produkten.

I annat fall kan du skippa det klassiska och köra på det ”kräftiga” med dessa servettringar med dekorativa skaldjur på.

Bordsduk med tofsar 

Duka bordet med en boho-inspirerad bordsduk. Duken är tillverkad av linne och bomull och ger en mysig country-vibe till festen. 

Handmålad skål 

Dessa handmålade skålar är egentligen tilltänkta pasta, men de går lika bra att använda till sallad, bröd eller kräftor. Köp flera i samma färger eller mixa och matcha för ett mer levande intryck. 

Du hittar fler dekorativa uppläggningsfat och skålar här!

Läs mer: 

Så inreder du trädgården rätt

Lyckas med sommardrinkarna – allt du behöver