Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Bli av med förstorade porer och plitor för gott – här är rutinen för dig

Förstorade porer, plitor och finnar som aldrig vill ge med sig trots diverse ansiktsbehandlingar och produkter?
Då kan dels problemet vara i att huden aldrig får lugn och ro eller att ingredienserna i dina produkter inte matchar varandra väl.
Här är kuren som faktiskt hjälper – dessutom utan krångel.

På Amazon kan ni hitta allt inom skönhet

Paula’s Choice Skin Perfecting 2 % BHA 

En helt felfri hud kommer vi aldrig uppnå, alla har vi någon por, en eller fler bråkiga finnar vid ägglossning och en liten skavank som snarare gör vårt utseende vackert och unikt och inte som en stel docka.

Men vi kan alltid ta fram vårt bästa ännu mer, en väl utvald hudvårdsrutin kan ge glow for days, minimera synligheten av porer och lugna akneutbrotten.

En produkt många hudvårdsgurus hyllar till skyarna, och det med all rätta, är Paula’s Choice två procentiga BHA syra. Profilen Kakan Hermansson, som även har podden “Under huden” där hon pratar om både hudvård och om livet med kända profiler, har hyllat syran likväl som hudvårdsprofilen Leyla Aksoy, personen bakom hudvårdskontot “Leyglow”på instagram som fått en hel generation att uppdatera sitt skönhetsskåp för att få det berömda glowet.

De båda lyfter fram syran som en game changer för många som i år kämpat med igentäppta och förstorade porer.

Så applicerar du syran från Paulas Choice

Idag är syran från Paulas Choice lika självklar som dagcreme och tvätt.

Syran är dessutom dryg. Du klappar in den med rengjorda händer efter att du tvättat ansiktet och torkat det torrt.

Klappa in 1-2 lager och låt det sedan sjunka in innan du applicerar serum och dag/nattcreme.

En bra idé är att vänja in huden vid syran, även om den är en snällare variant så är det dumt att gå all in och syra varje dag. Börja med 1-2 gånger i veckan, förslagsvis på kvällen. 

Optimalt är sedan att köra syran varannan kväll.

Viktigt att du använder dagcreme med minst spf 20, då huden är extra känslig mot solen när du använder syror i din hudvård.

Det minskar risken för pigmentfläckar och ojämn hy.

 Dagcreme med spf 30 från Paulas Choice

Därför ska du syra och inte använda kornpeel 

BHA-syran från Paulas Choice är en kemisk exfoliering och är i många fall att föredra framför en klassisk kornpeeling. En kemisk exoliering startar en kemisk process i huden för att stimulera cellförnyelsen.

När man använder kemisk exfoliering är det av stor vikt att skydda huden mot solen och vara sparsam med användandet om man är ute mycket och länge i solen på sommaren. 

BHA  syra passar bra för problemhy med akne, finnar och knottror. Syran passar de allra flesta. Den kan dock vara något uttorkande, så var noga med att använda mycket fukt när du använder din syra men även dagarna mellan användningarna.

En kornpeeling kan ge en omedelbar effekt men jobbar mest på ytan och kommer inte lika långt ner i hudlagret. En kornpeeling bör undvikas om du har väldigt känslig och tunn hy eller har akne.

Återfuktande serum från dear Klairs

Återfuktande nattmask med E-vitamin från dear Klairs

Läs mer:

Bästa ansiktsmaskerna mot torr hy

Beauty på budget – hudvården som du inte får missa

Ekologiska skönhetsprodukter – så får du en mer hållbar skönhetsrutin

Här kan ni hitta prisvärd hudvård