Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Bokmal se hit – så här ser den svenska topplistan ut

Det är något visst med litteratur. Sättet den fängslar en. Sättet den naglar sig fast. Sättet den trycker undan tid och rum. En bra bok är sagolik, men inte nödvändigtvis till genren.
Vilken bok läser du? När inspirationen tryter kan det vara skönt att snegla på vad andra läser. Så här ser den svenska topplistan ut just nu.

Klicka här för att komma till hela utbudet

Svenska bokbranschen mår bra just nu. Det kryllar av grymma författare som vågar ta för sig och prova nya grepp. Dessutom har intresset för litteratur fått en ny boom tack vare företag som Storytel, Amazon, BookBeat och många fler. Men det här behöver säkert inte du höra, för det vet du nog sedan länge. För du är ju en bokmal. Det är därför du är här, inte sant?

Läs mer: 5 biografier du måste ha hemma i bokhyllan

Förmodligen vill du inte ögna igenom den här texten. Utan du kanske hellre vill hoppa rakt till den svenska topplistan? Nåja, här kommer den – utan inbördes ordning.

Det här är vad svenskarna älskar att läsa nu

1795 av Niklas Natt och Dag

Den tredje och avslutande delen i Niklas Natt och Dags succé-serie. 1795 är kanske den bästa i Bellman Noir-serien. Har du inte redan läst den är det här ett måste!

Här kan du köpa 1795 av Niklas Natt och Dag

Jag kan ha fel av Björn Natthiko Lindblad

Jag kan ha fel är Björn Natthiko Lindeblads självbiografiska berättelse om hur han lämnar en löftesrik karriär som ekonom för att bli buddhistisk skogsmunk, och hur han efter sjutton år i klosterlivet återvänder till Sverige. Det här är en fin och känslig berättelse av allas vår favoritmunk.

Här kan du köpa Jag kan ha fel av Björn Natthiko Lindblad

Wok, Ris, Nudlar av Jennie Walldén

I ”Wok, ris, nudlar” finns asiatiska favoriter som vardagsbibimbap och teriyakikyckling men du får också lära dig att göra egna handdragna nudlar och hur du gör kimchi på bästa sätt av ingen mindre än Sveriges bästa asian fusion-kock Jennie Walldén.

Här kan du köpa Wok, ris, nudlar av Jennie Walldén

Korta svar på stora frågor av Stephen Hawking

Stephen Hawking hade innan han gick bort i mars 2018 intagit positionen som vår tids mest berömda vetenskapsman. Han blev ständigt tillfrågad både från allmänhet, näringsliv och från politiker om sin syn på de stora frågorna. Och vare sig frågorna handlade om svarta hål eller mänsklighetens framtid så var svaren alltid eleganta, hoppfulla och djupsinniga.

Här kan du köpa Korta svar på stora frågor av Stephen Hawking