Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Bra att ha-grejer – till semestern

Semestertiden är kommen. Kanske väntar en utlandsresa, en vecka på landet eller en roadtrip med husbilen?
Oavsett var semestern bär av finns det en del prylar som är bra att packa med sig.
– Här är sju bra att ha-saker till semestern.

Mixa och matcha bland hundratusentals kampanjprodukter på Amazon.se

Det finns få saker som är så irriterande som att vara mitt uppe i matlagningen och inse att en har glömt vitlökspressen, att stå redo med tandborsten och upptäcka att tandkrämen är kvar hemma eller att tvätta ansiktet på kvällen och behöva torka sig med papper istället för med handduk. 

Och för varje gång detta händer, tänker en: “Det här måste jag komma ihåg till nästa sommar” och “Det här kommer jag inte glömma bort igen”. Önsketänkande kanske, eller bara optimism? För att förhindra framtida stunder av avsaknad av viktiga saker, har vi satt ihop en lista med bra att ha-grejer till semestern. Det är saker som kan komma till hands i sommarstugan, husvagnen eller på campingen och som förmodligen gör semesterdagarna lite smidigare. 

Här är sju bra att ha-saker till semestern i sommar

Grillborste 

Det lär ju grillas en hel del i sommar för om det är något som karaktäriserar svensk sommar, är det grillat till middag. Men en grill som används ofta, behöver tas om hand om, och att rengöra grillen behöver inte vara svårt. Weber Grillborste göra den daglig rengöringen enkel och smidig och håller din grill i god form hela sommaren. Själva formen på grillborsten är nämligen utformad för att nå alla delar av gallret, vilket ger noggrann rengöring. 

Flugfångare 

Att försöka somna i surret av flugor är något av det mest tålamodsprövande en kan göra. Och att gå på flugjakt mitt i natten, med flugsmällaren i högsta hugg är inte optimalt. För att råda bukt på problemet med flugor kan du sätta upp flugfångare bestående av rullar med lim som flugorna fastnar på. Du drar bara i fliken på kanten och fäster i taket – se dock till så att flugfångaren inte sitter någonstans där den riskerar att fastna i någons hår. 

Tvättlappar 

Tvättlappar kanske inte känns som en självklar grej att packa ner. Men faktum är att de ofta kommer till användning, både för att torka kladdiga munnar och envisa sminkrester. Chansen är också stor att tvättmöjligheterna är begränsade, vilket gör att dessa tvättlappar är praktiska rent storleksmässigt. 

Solcellsslinga 

Många som har sommarstugor på landet är förmodligen bekanta med de kolsvarta nätterna. Då kan det vara skönt att ha sällskap av lite mysbelysning i form av solcellsslinga som automatiskt tänds på natten. Slingorna passar både som dekoration till fest och bröllop, men även som ljuskälla i trädgården för mörka sommarnätter. 

Äggskärare

Räknas verkligen en äggskärare som en nödvändig sak att packa med på semestern? Absolut, äggmackor är ett givet inslag till picknicken på stranden, och jag tror knappast att någon har lust att skära skivorna för hand. För att underlätta för dig själv kan du använda en äggskivare som denna, med enkel skärning tack vare det ergonomiskt böjda handtaget och de 10 spända, vassa rostfria bladen. 

LED-värmeljus

Att packa ner en förpackning LED-värmeljus är ett perfekt sätt att bidra till mysstämningen på semestern, samtidigt som du slipper stressen som “riktiga” värmeljus medför. Med dessa vita batteridrivna värmeljus kan du skapa stämning i stugan utan att behöva oroa dig för brandrisken med riktiga ljus.  

Papperstallrikar

Slipp disken – i alla fall någon dag i veckan – och unna dig själv en festlig måltid på färgglada papperstallrikar. Inte nog med att du drar ner på disken, de är även perfekta att ta med till stranden i stället för att släpa med tunga tallrikar. 

Du hittar fler smarta saker till semestern här

Läs mer: 

Förvandla din trädgård till ett vattenland

Så klär du dig i sommarregnet – tips på snygga regnkläder