Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Campinghammocken som är bäst i test

Campinghammocken är den nya utmanaren till det traditionella tältet.
För tält i all är, men hammocken tar vandringen till nya naturupplevelser.
För finns det något bättre sätt att somna in till än vaggandes under stjärnorna?

Här kan ni hitta allt till vandringen

När vi under pandemins år skippade utlandssemestrarna och istället såg oss omkring i Sverige har intresset för vandring ökat, nästan explosionsartat.

Att vandra och ta del av Sveriges natur är nu nästan mer trendigt än en surfresa till Costa Rica.

Sommaren börjar närma sig med stormsteg, och likaså stundande semestrar. Så varför inte bege er ut på upptäcksfärd i skog, berg och mark.

Vill du gå all in och bli ett med naturen så sover du även under bar himmel i en campinghammock. För vad slår egentligen att somna under en stjärnklar himmel?

Dessutom är dagens campinghammockar smart utrustade med både myggnät, har olika modeller för olika väder och temperaturer. De kommer även i olika storlekar – för er som vill sova med någon som för dig som föredrar att sova eller vandra på egenhand.

För att guida er till den bästa campinghammocken har Allt om resor gjort den optimala guiden, nedan ser ni topp tre.

Topp tre bästa campinghammockarna

 

Traverse Double Hammock, Klymit

Varumärke: Klymit

Mått: 21.6 x 14 cm

Dimensioner: 280 x 188 cm

Vikt: 910 gram

Maxvikt: 180 kilo

Campinghammocken från Klymit sover du som en gud i och slipper frysa. Hängmattan är isolerad med den första  luftstoppningen som är speciellt utvecklad för hängmattor som ger 180 graders isolering vilket avsevärt minskar mängden förlorad kroppsvärme.
Tack vare den smarta designen som omsluter kroppen skapas en barriär som förhindrar kyla från att tränga in underifrån eller från sidorna av hängmattan.
Hammockens isolering separerar bottens övre och nedre halvan av vadderingen, isolerar kall luft på undersidan samtidigt som den varma luften hålls bredvid kroppen.
Som om det inte vore nog är campinghammocken från Klymit lätt och kompakt.
I Allt om resors test av bästa campinghammockarna skriver de såhär om hammocken från Klymit: ” Materialet är otroligt mjukt och bekvämt, och det är nästan som att ligga på moln. Ett perfekt alternativ för den som vill ha en rymlig hammock och som inte är så beroende av vikten vid packning”.
I deras test fick campinghammocken bäst-i -test, och således fem getingar.

Original Hammock, Ticket To The Moon

Varumärke: Ticket To The Moon

Mått: 21.6 x 14 cm

Dimensioner: 320 x 200 cm

Vikt: 910 gram

Maxvikt: 180 kilo

Campinghammocken från Ticket To The Moon är en trogen följeslagare till alla äventyrare och vandringsentusiaster. Den är både lätt att bära och enkelt att hänga upp. Dessutom även väldigt komfortabel.

Varje hammock är gjord för hand, och är du inte nöjd så har du hela tio år på att returnera den. Det är tillverkarens nöjdhets garanti.

Anpassa hängmattan efter väder med hjälp av myggnät, sovsäckar för olika temperaturer och presenningar.

I Allt om resors test av bästa campinghammockarna skriver de såhär om hammocken från Ticket To The Moon: ” Den är lätt, billig och gjord i bra kvalitet. Att den dessutom tål mer vikt är ytterligare ett plus och en av anledningarna till att denna hammock är ett riktigt bra alternativ”.
I deras test fick campinghammocken från Ticket To The Moon fyra av fem getingar.

Djungle Nest Hammock, Eno

Varumärke: Eno

Mått: 24 x 12 cm

Dimensioner: 320 x 200 cm

Vikt: 567 gram

Maxvikt: 136 kilo

Campinghammocken från Eno är utrustad med inbyggt myggnät som är ett måste för de som vill vistas i naturen under natten. Skulle myggnätet inte behövas går det att enkelt ta av. Den klarar däremot inte lika mycket vikt som hammockarna från Klymit och Ticket To The Moon men passar istället utmärkt för den som vill vandra långt och länge själv på grund av dess lätta vikt och smidighet. För den som varken vill tumma på sin lätta packning eller en god natts sömn.

I Allt om resors test av bästa campinghammockarna skriver de såhär om hammocken från Eno: ” Ett stabilt och bra alternativ som gärna följer med på äventyr”.

Hitta fler campinghängmattor här

Läs mer:

Det här behöver du på din vandringssemester

Guide: Bättre sömn på vandringssemestern