Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Couple goals – här är träningen ni kan göra tillsammans

Couples who workout together, stay together.
Ta din partner i hand och peppa varandra till en mer aktiv livsstil!
För det är faktiskt både bra för hälsan och relationen att träna tillsammans.

Hitta allt inom träning och hälsa här

Många har som mål att komma igång med träningen i början av en nytt år. Men det kan vara svårt att hitta motivationen och kanske ännu svårare att hålla den vid liv. Ett sätt att uppfylla båda dessa är faktiskt att träna tillsammans med sin partner. I Psychology Today berättar psykologen Arash Emamzadeh att genom att träna tillsammans med sin partner boostas både humöret och relationen. Att träna tillsammans gör också att träningen blir roligare vilket gör det lättare att fortsätta träna. 

 

Två ledord för att hålla igång träningen är att det ska vara lättillgängligt och roligt. Vi har redan konstaterat att det blir roligare med en partner och för att göra träningen mer lättillgänglig behöver vi inte gå långt. För vad är egentligen mer lättillgängligt än att träna hemma? Det spelar ingen roll vilken typ av träning ni kör, det viktigaste är att träningen blir av! Och det går lika bra att köra med kroppsvikt som med träningsredskap. 

Ett tips för att effektivisera träningen är att försöka involvera så många muskler som möjligt under passets gång och att varva statiska (fasta positioner) och dynamiska (rörliga positioner) övningar. Nedan följer ett träningsprogram som bygger på just det. Passet går att köra utan redskap men kan med fördel köras med hantlar och motståndsband. Det viktigaste är att utgå från dina egna förutsättningar och öka tempo och motstånd/vikt successivt. 

Couple goals-pass

Instruktioner: Kör varje övning i 40 sekunder med 20 sekunders vila. Gör så många repetitioner ni hinner under dessa 40 sekunder. När ni har kört igenom alla övningar vilar ni i 2 minuter och sedan kör ni 2 varv till. 

Övningar att göra tillsammans: 

  1. Knäböj rygg mot rygg 
  2. Planka mitt emot varandra med klapp 
  3. Squats medan ni håller varandras händer 
  4. Situps mitt emot varandra med klapp 
  5. Jägarvila mot varandra (rygg mot rygg)

Motståndsband + övningsmanual

Träningsband med 5 olika motståndsnivåer. Medföljer övningsmanual på engelska med

20 st. övningar och 3 st. träningsprogram. 

Reebok yogamatta

4 mm, halkfri konsistens, idealisk för yoga och pilates. 

Hantlar 1–10 kg

Säljs i par eller som uppsättning. Strukturerad yta för ett bekvämt grepp samt för att motverka att hantlarna glider ur handen vid kontakt med svett. 

Nike vattenflaska

Ergonomiskt handtag, diskmaskinssäker, cirka 625 ml. 

Träningshopprep 

Justerbart hopprep med halkfritt grepp.

Hitta fler träningsredskap här

Läs mer:

Bästa tipsen för att hålla igång träningen

Passet som bygger starka ben och rumpa

Därför borde du börja med boxning 2022