Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Dags att dejta i sommar? Så lyckas du med första dejten

Redo för att hitta kärleken i sommar?
Då har du hamnat helt rätt.
Att ge sig in i dejtingvärlden kan vara pirrigt, spännande och läskigt på samma gång.
Vi tar dig i handen och vägleder dig till bästa första dejten.

Bläddra bland roliga spel till dejten här

Varit singel sedan år tillbaka eller nybliven efter ett långvarigt förhållande? Det spelar ingen roll, att ge sig ut i dejtingdjungel kan vara både roligt och trixigt på samma gång oavsett hur länge du varit singel.

Kanske har du redan swipat runt på flertalet appar efter den rätte eller varit ute i nattens mingel för att fina ”the one”. Slutar det allt för ofta med att du, eller den du träffat lite sporadiskt, plötsligt slutar höra av sig? Eller att dejterna du varit på har varit en travande pina?

Efter såna upplevelser kan det kännas hopplöst att hitta den där intressanta personen som får det att pirra till inom sig. Men kanske är det inte personerna du dejtat som egentligen varit problemet, utan hur du dejtat.

Ska du precis ge dig in i djungeln så kan du följa denna guide – för att inte behöva gå i gamla fotspår som andra gått tidigare.

 

Tre viktiga tips inför första dejten

Sänk kraven på första dejten

Många går vi in med en pirrig och förväntansfull känsla till vår första dejt med en ny pingla. Då kan vi ofta uppleva en viss besvikelse när stämningen inte alls blir så som i romantiska filmklassiker.

Se därför den första dejten bara som en träff med en ny person, där ni ska lära känna varandra lite bättre – inte få bubblande känslor.

Följande dejter kan ni sedan bygga på den första känslan och se om det utvecklar sig till något mer.

Aktivera er

Att föreslå bio eller en middag på första dejten är ett vanligt misstag. Det är att bädda för en trevande och stel dejt. Just bio och middag kan ses som något väldigt romantiskt, och visst kan det bli det – när ni väl känner varandra.

Första gången du ska träffa din flirt kan det vara en god idé att ses i en miljö där det sker saker omkring er eller där ni själva aktiverar er. Varför? Jo för att kunna få lättsamma samtal utifrån det ni gör eller det som sker runt om er. Ta en promenad där ni kan strosa och skapa lättsamma samtal kring det som sker runt om er – och slutligen landa i mer ”djupa” samtalsämnen eller gå på en konstutställning och diskutera vad ni ser.

Att sitta i mörkret i en biosalong kan man göra på femte, sjätte dejten där ni kommit längre i er relation ( och kanske vill vara nära mer) än på den första dejten där ni bara ska få en känsla för varandra och börja lära känna den andra personen.

Vad och inte vem

Ett dejtingtips många dejtingterapeuter ger är att sluta leta efter vem och istället leta efter sitt vad. Vad vill du göra med din fritid? Vad vill du leva för liv? Vad är dina värderingar? Vad är viktigt för dig i en relation? Då hittar du lättare en person som matchar dig kring värderingar och vad du önskar dig av en relation, istället för att måla upp för mycket av en bild av en specifik person du söker.

 

Sakerna som lyfter dejten

Älskling pocket – för dig som redan träffat den stora kärleken eller som bara är lite nyfiken 

Älskling innehåller samtalskort med över 160 intressanta, spännande, roliga och oväntade frågor om allt det där du alltid velat veta om din partner – eller framtida partner.

Ett underhållande spel gjort med glimten i ögat som kommer lära dig det mesta om din partner, dig själv och ett förhållande.

Padelracket från Ultimate Power 

Varför inte slå några bollar tillsammans på första dejten och testa varandras tävlingsinstinkter? Något som vi kan garantera är iallafall en lekande kul dejt – och det om något bäddar för romans på sikt.

Vertellis – kortspel för vänner och djupa samtal

Lära känna varandra med dessa samtalskort från Vertellis. Frågor ni annars kanske inte hade ställt och samtal ni annars kanske inte hade haft. Perfekt samtalsöppnare när ni ses för första, andra eller tredje gången.

Dolce & Gabbana The One For Men

En härlig doft är alltid bra att ha när man ska gå på dejt. Denna från Dolce & Gabbana är en doft som är både klassisk och modern, pulserande och sympatisk. En kryddig orientalisk doft som skapats ur den harmoniska blandningen av tobak och träiga noter.

Libre av Yves Saint Laurent

Libre från Yves Saint Lauren är en parfym fylld av kontraster. Varma, feminina noter av apelsin förenas med maskulina, svala lavendelaromer för att skapa en doft som är sensuell, cool och blommig på en och samma gång. Perfekt första intryck på din dejt.

Spana in fler dofter till dejten här

Läs mer:

Allt ni behöver för en kväll i kärlekens tecken

Få lusten tillbaka – 6 knep som kryddar sexlivet

Couple goals – här är träningen ni kan göra tillsammans