Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Dags att ge sig ut i världen igen – här är allt som gör resan mysig

Dagen är kommen, efter två års väntan. Nu öppnar land efter land upp.
Corona är inte längre en samhällsfarlig sjukdom, dags att börja packa resväskan och upptäcka livet utan för sin bubbla igen.
Här är allt som gör resan till äventyret bekvämt.

Elektrisk uppladdningsbar massagekudde 

I två års tid har vi som troget följt restriktionerna och rekommendationerna hållit oss på marken och hemma i vår trygga vrå. Semesterresan till Ibiza med vännerna ställdes in precis som weekendresan till Barcelona med sambon, familjeresan till Kanarieöarna lika så. Om man inte var en influencer eller person med tät plånbok som behövde kolla till sitt hus på Marbella det vill säga, för de har upptäckt världen ändå medans vi andra försökt göra det bästa av att vara kvar på hemmaplan.

Men nu kan vi alla ta en semester på varmare breddgrader igen med gott samvete, åtminstone när vi talar om pandemi. När det kommer till klimatfrågan kanske det är en annan femma.

Men, en resa till varmare platser kan vara välbehövligt efter två år hemma i hemmet som både har varit hem och en arbetsplats för många. Eller för den som slitit i yrken som burit samhället på sina axlar, de kan behöva en paus från allt och bara vara. 

En sista minuten kan kanske aldrig vara så läglig som nu. Något vi har lärt oss av åren i pandemin är däremot bekvämlighet. Att jobba i sköna kläder, vara flexibel och kunna beställa hem mat utan att själv behöva stå och köa.

Den lärdomen kommer vi vilja ta med när vi reser. Gone are the days då vi stressar fram på flygplatsen, sitter obekvämt en hel flygresa och känner hur huden dras samman av den torra luften.

Nej nu är vi redo med massagekudden, mjukis sockorna och ansiktssprayen. Nu vill vi resa bekvämt.

Nackmassage kudden Shiatsu från Conqeuco är räddaren i nöden inför den långa resan. Genom 3D-uppvärmning skapas en knådning som kommer ner djupt för att kunna verka smärtlindrande. Förutom att placera kudden i nacken kan den även användas på andra delar av kroppen, som lår och rygg. En smidig massagekudde som är lätt att ta med på språng.

Återfukta med mist

Löwengrip Moisture On The Go – Ansiktsmist

På flyget kan luften upplevas väldigt torr då cirkulationen inte alltid är den bästa. Efter någon timme kan huden kännas något torr och fnasig. Då är det perfekt att ta fram en återfuktande mist och spraya över ansiktet för omedelbar återfuktning. Förutom att ge fukt och lyster till huden inför solens strålar så kan det även kännas uppfriskande att få lite svalka under den långa resan.

Moisture on the go från Löwengrip är en mist att rekommendera för resan. Det är en toner och fuktgivande spray i ett som stramar åt och jämnar omedelbart ut pH-värdet för en strålande hy. Innehåller både niacinamid, allantoin och en kombination av vitamin B, C och E som minskar risken för inflammationer och återställer fuktbalansen. Formeln neutraliserar även talgproduktionen, gör huden smidigare och lindrar synliga veck och porer. Innehåller antioxidanter som skyddar, stärker och stimulerar hudcirkulationen.  Några sprut under resan och din hud är semesterredo. 

Med misten i handen och nackkudden igångsatt på massage kan du aldrig vara mer redo för en resa mot sol, bad och massvis av fruktiga drinkar.

Tre andra måsten att ha med i handbagaget 

Pocketbok: Folk med ångest

För varje sålt exemplar av denna pocketutgåva skänker familjen Backman och Bonnierförlagen 1 kr var till den ideella organisationen Mind som jobbar med att ge människor kraft att leva.

”En man som heter Ove”-författaren Fredrik Backman är tillbaka med sin sannolikt bråkigaste roman hittills. ”Folk med ångest” är en orimligt stökig komedi om ett gisslandrama på en lägenhetsvisning, där en misslyckad bankrånare låser in sig med en överentusiastisk fastighetsmäklare, två bittra Ikea-missbrukare, en elak mångmiljonär, en sorgsen tant, en höggravid kvinna, en jobbig jävel och ett kaninhuvud. Till slut ger rånaren upp och släpper alla i gisslan, men när polisen stormar lägenheten är den…tom. I en serie dysfunktionella vittnesförhör efteråt får vi höra allas version av vad som egentligen hände, varpå ett klassiskt pusselmysterium utvecklar sig kring frågorna: Hur lyckades rånaren fly? Varför är alla så arga? Och vad är det egentligen för FEL på folk nuförtiden?

En perfekt bok att dyka ner i när det känns som tiden står stilla till sitt drömresemål.

L’Occitane Karité handkräm, 30 ml

Det är inte bara ansiktet som kan kännas torrt under resans gång, även händerna. Speciellt i tider då vi fortfarande tvättar och spritar händerna i tid och otid.  Ta med dig en handkräm i resestorlek och ge dina händer och dig själv omsorg under flygtimmarna. En riktigt bra handkräm kan dessutom räcka länge trots reseförpackning. Handkrämen från L’Occitane är riktigt dryg och det behövs inte mycket för att ge händerna den vård de förtjänar. Hankrämen Karité innehåller bland annat 20 procent sheasmör, kokosolja och linfröextrakt som ger både fukt och verkar skyddande. Massera in krämen i cirkel rörelser under två minuter för maximal effekt.

Mysiga sockor från Calvin Klein 

På flyget vill vi gärna dra av oss skorna och luta oss tillbaka. Att då ha ett par gosiga sockor att glida ner i är ett måste. Lyxa till det med ett par från Calvin Klein och var både mysig och stilren på samma gång.

Bonus: Sheetmask

MISSHA sheetmask- set 12 st

Sheetmasks är givet en resa. Landa på den nya destinationen med ett nytt glow. Arkmaskerna är enkla att applicera och är dränkta i vårdande ämnen. Inge kladd och spill, bara luta dig tillbaka och lägg arket försiktigt över ansiktet och låt sitta tills ansiktet sugit upp all produkt sedan lossnar du bara på masken och voila, du kommer skina.

Läs mer:

Få nya perspektiv med en egen cool drönare

Fem vardagshjältar du inte vill vara utan

Kindle Oasis – nästa generations läsupplevelse är här