Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Dags att måla om hemma? 3 saker du bör tänka på

Går ni i renoveringstankar och vill piffa upp hemmet med ny färg?
Då har ni kommit rätt.
Vi guidar dig genom renoveringsträsket – och får dig att lyckas med målarprojektet.

Spana in allt du behöver till ditt målarprojekt här

Våren och sommaren är förändringens tid, och med mer tid över med både röda dagar och semester tider är det många som blir sugna på att piffa till i hemmet.

Att måla om kan vara ett hyfsat enkelt knep till att ge en ny look till ett hem eller ett rum. Men, kom ihåg att även de enklaste jobben tar sin tid. Själva målandet är oftast inte det krångligaste, det som tar tid är allt arbete runt om.  Att spackla, tejpa, ta bort och måla lister och att röja undan alla möbler och prylar.

Så innan du börjar gå loss på målarfärgen, gå igenom dessa tre steg först:

Planera

Gör en tidsplan och se till att ha marginaler. Många kan vara ivriga att sätta igång men glömmer bort den tid det faktist tar att måla om. Var dessutom redo på att hemmet kommer vara ett litet kaos för några dagar, så kläm inte in målningen bland alla andra aktiviterna – se till att ha ordentligt med luft. På så vis kommer du på smidigaste vis bli klar med ditt nypiffade hem. Tänk alltid minst 2 dagar extra mot vad du tror att det ska ta, då har du marginaler om något skulle strula.

Se till att ha allt hemma

Inget är väl värre än att mitt i ett jobb upptäcka att man glömt en av de viktigaste verktygen? Eller att färgen tagit slut mitt i målandet? Ta därför bort det möjliga störningsmomentet och ge dig själv de bästa förutsättningarna att lyckas – se till att ha allt hemma innan du sätter igång. Gör en checklista av allt du kan tänkas behöva och stäm av innan du drar första penseldraget – då undviker du med stor sannolikhet att missa något.

Välj färg med hänsyn till miljön

Tänk hållbart när du väl ska göra om hemma. Idag finns det tusentals färger på marknaden och det råder diskussion om hur miljövänliga de miljövänligt klassade färgerna egentligen är då det enda kravet är att de ska vara vattenlösliga men samtidigt ha diverse ämnen i sig. Men linoljebaserad färg och äggoljetempera anser de flesta är så långt miljövänligt man kan komma.

Våren och sommarens trendfärger

I vår och sommar fortsätter trenden med mer färger på våra väggar i hemmet. Nu vill vi inte längre bara ha beiga och vita väggar, nu är det hetare än någonsin med gula-, rosa-, gröna- och lila kulörer på våra väggar.

Natura Orpheo® grön korrosionsfärg

Grönt är skönt – rimmet kunde inte bli mer sant. Den gröna kulören är även riktigt het i vår, så varför inte piffa till med lite färg?

Natura Orpheos målarfärg har ett lågt innehåll av organiska föreningar och är luktfri. Kemikalierna har ett naturligt ursprung.

Natura Orpheos produkter har uteslutande utvecklats och tillverkats i Normandie, New Aquitaine, Auvergne-Rhône-Alpes eller Hauts-de-Frankrike.

Spana in fler härliga kulörer här

Rollset från Harris

Inga målade väggar utan en roller. Detta kompletta sett från Harris är i stort sett allt du behöver för grovjobbet. Ett prisvärt sätt som håller det den lovar.

Vägg- och Takpenslar från Harris

För att komma åt de små detaljerna, som lister och skarvar, kan ett par penslar komma till användning. Dessa från Harris kommer i paket om fem för att anpassas efter just ditt projekt.

Maskeringstejp från Tesa

Glöm inte att maskera de ytor du inte vill ha målade. En simpel maskeringstejp gör jobbet, en liten men ytterst viktig detalj.

Engångs overall från Wolfcraft

Skydda dig själv och dina kläder från färgstänk med en overall. Skyddar även mot damm och smuts.

Läs mer:

Bästa verktygen för sommarprojektet

Så enkelt målar du om hemma