Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Dålig andedräkt – det kan bero på det här

En del märker ingenting, för andra är det knappt hanterbart.
Problemet med dålig andedräkt påverkar i olika grad och kan bottna i många källor.
Här är några av de vanligaste orsakerna – och vad du kan göra åt det.

På Amazon.se kan du hitta munvårdsprodukter som hjälper mot dålig andedräkt

Vi har alla varit med om att det luktar lite illa ur munnen. Det kan vara i samband med en kopp kaffe eller vitlökssåsen till lunch. Men det finns även andra, lite snårigare, orsaker till en dålig andedräkt.

Att det kommer från magen är inte så vanligt som många kanske tror. Symptomen uppstår oftast i munnen. Därför är det självklart bäst att förebygga lukten genom att hålla munnen ren och fräsch.

I saliven finns olika typer av bakterier och när de bryter ner proteiner, som kommer från mat du ätit, uppstår en gas som kan lukta illa. Det här kan också förvärras om salivproduktionen minskar.

Bakterier trivs väldigt bra i beläggning som skapas på tungan, ändå är det många som missar att ta bort det med en tungskrapa.

Det finns mediciner och sjukdomar som kan ge dålig andedräkt. Om du upplever att det luktar illa ur munnen, du har lidit av muntorrhet en längre tid eller har en beläggning på tungan som du inte kan få bort själv så är det kanske dags att kontakta en tandmottagning.

Det du äter påverkar faktiskt ganska lite – om det inte fastnar mellan tänderna. Med andra ord är det alltid bra att se över sin hygienrutiner. För att undvika de vanligaste orsakerna att få dålig andedräkt kan du skrapa tungan, dricka mycket vatten, tugga sockerfritt tuggummi, använda tandtråd och munskölj dagligen.

Köp en elektrisk tandborste från Oral-B här

Tandkräm från Colgate som skyddar mot karies hittar du här

Här finns tandtråd med mintsmak från DenTek

Köp en tungskrapa i koppar från Arista ayurveda här

Här finns uppfriskande munskölj från Butler

Fler munvårdsprodukter kan du hitta här