Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Därför är bastubad så bra för dig

Att bada bastu är en av världens bästa aktiviteter att ägna sig åt på sin fritid. I synnerhet efter träning eller en lång dag på jobbet. De allra flesta vet såklart att det är bra för en att bada bastu, men vet du varför det är så bra att bada bastu?

Ett större utbud av prylar för att förhöja din bastu-upplevelse hittar du på Amazon.se

Du kommer hem efter jobbet och du vet, redan där och då, när du står i hallen att du också hade lovat dig själv att du skulle träna idag. Så du beger dig ut i löparspåren. Under löprundan skickar du ett sms till din partner och ber hen att sätta på bastun. För när du kommer hem från en tuff löprunda finns inget bättre än en bastu, och därmed basta!

I den här artikeln vill vi uppmuntra och inspirera fler att ta vid denna anrika nordiska tradition som bastubadande faktiskt är. Vad gäller rappriset ska det naturligtvis placeras i bastun och du ska rappa dig själv, gång på gång. Det tillhör!

Är du inte övertygad om att bastubadande är världens bästa grej? Då kommer här två starka argument till varför du måste börja. Dessutom slänger vi också med tips på prylar som förhöjer din upplevelse i bastun

  1. Det får dina blodkärl att expandera

Rubriken på den här anledningen låter kanske inte som något att hänga i julgranen, men det är faktiskt så att värmen får dina blodkärl att expandera – och de mår bra av det. Såklart snackar vi om minimala effekter. Något annat hade inte varit njutbart. Men varför är det här så bra för dig? Jo, för att det får en rekyleffekt som i sin tur gör att du slappnar av.

  1. Bastu är bra för din hy

Sanningen är att du, när du badar bastu, rensar huden på orenheter. Det är därför många vana bastubadare har en skrubbvante med sig in i bastun. En skrubbvante hjälper dig nämligen att ta bort död hy på ett synnerligen effektivt sätt. För protokollet ska det dock sägas att död och oren hy försvinner även utan tillbehör.

Börjar du känna dig övertygad? Bra, då rekommenderar vi att du spanar in de här prylarna

Bastutermometer

Genom dess solida metallkonstruktion kommer du, i den här bastutermometern, få en rejäl inredningsdetalj till bastun. För visst är den väl snygg också?

Här kan du köpa den här bastutermometern

Komplett startkit för bastubad

För den som precis uppgraderat sitt hem med en bastu kommer här ett riktigt fräsigt starkit. Perfekt för nya bastuälskare. I det här kittet får du allt du behöver för att komma igång med ditt bastubadande.

Här kan du köpa den här produkten

Eteriska oljor

Aroma-oljor, eller eteriska oljor som det också kallas, är naturligt tillverkade oljor som får din kropp att slappna av när du andas in doften. Det här är nästan ett måste när du bastar. Speciellt om du är en hardcore-bastubadare.

Här kan du köpa eteriska oljor

Vill du bläddra bland ett bredare utbud av bastu-relaterade prylar?