Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Därför är golfskor- och handskar avgörande

Så du har spelat golf en stund nu, men aldrig riktigt förstått varför du måste ha både golfskor- och handskar när det fungerar utan. Till viss del har du rätt, men du begår ett tankefel. För golfskor- och handskar är avgörande när du spelar. Det här är varför.

Utforska hela utbudet av golfutrustning på Amazon.se

När du först förälskar dig i sporten är det lätt att falla i förundran över varför golfskor är nödvändigt. Svaret är enkelt: golfskor är specifikt designade för att ge spelare stabilitet, balans och flexibilitet under spelets gång – i synnerhet under svingen. Om du glider eller halkar under svingen är det svårt att få bra kontakt med golfbollen. Det resulterar, såklart, i en ökad svårighet att slå bra.

Vad gäller för handskar då? När det kommer till golfhandskar går det naturligtvis också att rabbla flera skäl till varför du måste ha ett par. Huvudanledningen är däremot för att den förbättrar ditt grepp avsevärt. Bara händer blir ofta hala av svett, i synnerhet under de varmaste dagarna. Det gör att klubban lätt vrider sig i handen när du svingar. Om du som läser det här spelar golf förstår du vad jag menar. Den enkla lösningen på det här delikata problemet är att bära en handske.

Sanningen är att det dummaste du kan göra är att inte använda rätt produkter för sporten. Utöver ovannämnda anledningar ökar risken för skador avsevärt, eftersom kroppen kan hamna i onaturliga rörelsemönster och positioner. Det är helt enkelt ett måste, men vet du vad du behöver för typ av golfskor- och handskar?

Nedan är tre golfskor och tre golfhandskar som är värda att titta närmre på

Golfsko, Callaway M585 Chev Comfort

Pris: 546 kronor

I den här golfskon har Callaway skapat ett mästerverk. Ett mästerverk med ett enda syfte: att stödja dig i spelet. Den är nämligen byggd på ett sätt som ska ge dig stöd, balans och flexibilitet. Samtidigt ska den också vara behaglig att gå mil i. En tuff uppgift kan man tycka, men Callaway har lyckats riktigt bra med att uppfylla kraven från tusentals spelare världen över. 

Här kan du köpa den här produkten

Golfsko, Callaway M574 Chev Mulligan S

Pris: ~700 kronor

M574 är en av de lättaste modellerna på marknaden. Den väger nästan ingenting, vilket gör att 18 långa hål blir enklare att gå. Skon har ett nätfoder från Opti-Vent som gör att fötterna kan andas i värmen. Dessutom är den utrustad med ett ytterläder som är vattentätt. Alltså kommer du kunna spela golf oavsett väder.

Här kan du köpa den här produkten

Golfsko, Puma 194542

Pris: 736 kronor

När det kommer till att tillverka sportutrustning är det få som slår Puma på fingrarna. I den här golfskon har det tyska sportvarumärket tillverkat en snabb och smidig sko, specifikt tillverkad för att ge dig balans utan att för den sakens skull göra dig klumpig. Puma 194542 är en populär sko som är omtyckt av många.

Här kan du köpa den här produkten

Golfhandske, Callaway Dawn Patrol

Pris: 136 kronor

Om golfskor mestadels handlar om balans och stabilitet, handlar golfhandskar mer om grepp och precision. För en bra golfhandske – som den här från Callaway – gör att du kan hålla ett fast grepp om golfklubban, vilket i sin tur resulterar i mer precisa slag. En konsekvens av det? Du spelar bättre, såklart.

Här kan du köpa den här produkten

Golfhandske, Wilson Staff

Pris: 101 kronor

Wilson Staff är sportmärket Wilsons golfavdelning. Den här produkten har, förutom ett bra grepp, ett mjukt syntetiskt mikrofiber som ökar känslan och hållbarheten i golfhandsken. Dessutom är den utrustad med en CoolMax-knoginsats, vilket betyder att golfhandsken arbetar för att avlägsna värme och fukt.

Här kan du köpa den här produkten

Golfhandske, Under Armour 2021

Pris: 108 kronor

Många golfhandskar är tillverkade i 80 % polyester och 20 % polyuretan, men den här golfhandsken från Under Armour är tillverkad i en 75/25-balans. Det betyder att den har en högre mängd stretch i sig, vilket både förlänger livet på den och erbjuder mer flexibilitet.

Här kan du köpa den här produkten

Klicka här för att komma till hela golfutbudet