Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Därför är vinyl stekhett – revival för klassikerna

Från dödförklarad – till superhipp pryl.
Nu är vinylen stekhet igen.
Här är skivorna som säljer bäst idag – och spelarna som gör jobbet.

Spana in Amazon.se stora utbud av vinyler här

Först slog kassetten undan benen på vinylskivan, sedan tog cd över innan nedladdning och streaming gjorde sitt intåg i musikbranschen. Men kanske är vi lite trötta på att allt ska vara digitalt och ligga i ”molnet” – 2018 köptes det 16,8 miljoner vinylskivor bara i USA! Är du sugen att hänga på retro-trenden? Bara lugn, nedan har vi listat de mest populära skivorna på Amazon just nu – plus tre schyssta vinlyspelare.

Tre populära vinylskivor

Daft Punk – Random Access Memories

Bandets sista skiva innan uppbrottet, men frågan är om den inte är den allra bästa. Singeln Get Lucky, i samarbete med Pharell Williams, toppade listorna världen över 2018 och hörs fortfarande flitigt på radio och klubbar.


Rolling Stones – Live At The El Mocambo

1977 gjorde gruppen två legendariska, men hemliga, spelningar i Toronto för 300 lyckliga. Nu släpps konserten äntligen på skiva. Ett måste för Stones-fantasten – och vem vill inte höra Mick Jagger riva av  Jumpin’ Jack Flash live?

Dua Lipa – Dua Lipa

Det är alltid lite kul att lyssna på artister som inte upplevt den analoga eran på just en analog enhet. Dua Lipas debutalbum från 2017 gör sig förstås bättre på vinyl än digitalt, om finsmakaren själv får välja.

 

Tre heta vinylpspelare just nu

Lenco LS500WD Stereo 

Smidig allt-i-ett-spelare där även högtalare ingår. Du kan även koppla upp denna skivspelare i sobert trä mot bluetooth.

Roadstar TT-260SPK

Stabil budgetmodell som uppfyller alla krav för att leverera ett bra ljud. Har integrerade högtalare, men funkar förstås bäst med externa.

Giradischi Teac

Högkvalitativ modell som uppfyller alla krav för vinyl-fantasten. Har även inbyggd bluetooth-sändare för externa högtalare.

Spana in fler smarta vinylspelare här

Läs mer:

Vinyltoppen: 10 populäraste vinylerna just nu

Topplistan: Böckerna folk läser just nu