Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Därför borde du börja med boxning 2022

Massa energi, intensitet – och bränner kalorier samtidigt.
Boxning är sporten som verkligen har allt.
Här är prylarna du behöver.

Fynda allt inom träning och hälsa på Amazon

Glöm myter om att boxning är för adrenalinstinna slagskämpar och gamla kåkfarare. Som träningsform är boxning rolig, intensiv och utmanande plus att det verkligen passar alla åldrar. Dessutom behöver du inte sparra, alltså boxas i ringen, om du inte vill. Uppfyll nyårslöftet inför 2022 genom att boxas – all utrustning som behövs finns nedan. Och kom ihåg: Ska det sparras brukar klubbarna tillhandahålla huvudskydd, så det behöver du inte köpa.

Boxningshandskar

Finns i många prisklasser, men för en vuxen nybörjare börjar priserna för modeller av bättre kvalitet från 500 kronor och uppåt. Förutom att du behöver handskar för att kunna slå på säckar så är det förstås fräschare att ha egna handskar som du svettas i.

Skor

Som nybörjare kan du utan problem köra med vanliga träningsskor, blir du ”biten” kan du med fördel investera i ett par boxningsskor. De är ofta lite högre för bättre stadga och sulans gummi är extra anpassat för att motverka halka. Du vill stå stabilt när du slår!

Kan ej hitta produkten.

Kläder

Precis som med skor kan du träna i dina vanliga träningskläder, men det är ganska skönt att köra i shorts och linne när du boxas. Detta eftersom du kommer svettas rejält!

Boxsäck

Vill du träna hemma är en egen säck givet, kör du med en klubb kanske du inte behöver någon. Men har du plats är boxsäcken en trogen ”träningspartner”. För vuxna ska den väga runt 20 kilo och vara runt 100 centimeter. Säcken bör monteras i taket, men det finns varianter med golvstativ.

Här kan ni hitta mer inom boxning

Läs mer:

Bästa tipsen för att hålla igång träningen

Börja löpa inomhus – här är de smidigaste löpbanden

Så får du ett sexpack – redan till sommaren