Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Därför får du strawberrylegs – och så blir du kvitt det

Sol och värme = barbent.
Med barbent kan det får många också innebära säsong för rakning.
En bieffekt av det är så kallad jordgubbshud, men det finns några knep att ta till.
Vi guidar dig hur du kan få silkeslena ben utan röda eller svarta prickar.

På Amazon.se finns allt inom kroppsvård

Röda små  prickar på benen och armarna? Speciellt efter rakning? Då kanske du har så kallade ”strawberry legs” ( på svenska jordgubbshud), ett tillstånd där porerna på dina ben och armar blir extra framträdande och kan liknas vid fröna i jordgubbarna.

Alla har vi porer, men hur väl framträdande de blir kan bero på flera ting. När det kommer till de strawberry legs så är det ofta ett resultat av rakat hår som är mörkare än din hudton eller igentäppta porer samt när öppna porer blir igentäppta så oxiderar de och blir mörkare.
Men hur ska man då motverka att få prickiga ben när man vill raka de silkeslena inför sommarens bravader? Går det ens att bli kvitt strawberry legs?
Svaret är rungande ja.
Med dessa fem knep kan du säga bye bye till prickiga ben och hej släta sommarben.

Så blir du kvitt jordgubbshud

 

1.Torraka aldrig

Var noggrann och försiktig när du ska raka, torraka aldrig och använda en återfuktande raklotion eller kräm.

Veet Miraculous Olja

Vill du raka benen så är det viktigt att inte torraka. Denna olja från Veet är en mångsidig produkt som kan användas före och efter hårborttagning. Den förhindrar rakhyvelbrännskador och hudirritationer och efter hårborttagning går den även att smörja in huden med för ett silkeslent resultat.

 

2.  Epilera

Om du kan, skippa rakhyveln helt och använd en epilator istället som är skonsammare mot din hud och tar med sig hårstrået från roten.

 

Braun Silk-épil 9-890

Braun Silk-épil 9-890 har ett brett huvud för ultrasnabb epilering. Tillskillnad från rakning med en hyvel så kan du njuta av veckor med salongsslät hud.

Braun Silk-épil 9-890 har en Micro-Grip-teknik och ett 40 % bredare huvud som avlägsnar hår så korta som 0,5 mm, för rakning där varje millimeter räknas.

Rak- och trimmerhuvudet ger dig flera valmöjligheter för känsliga områden och epilatorn för kvinnor är 100 % vattentät, vilket innebär att du kan epilera i badet eller duschen för en praktiskt taget smärtfri upplevelse.

3. Fukt är nyckeln

Fukt, fukt och åter fukt. Smörj in dig dagligen så håller du huden smidig och slät.

 

Paula’s Choice Retinol kroppsbehandling

Paula’s Choice är resultatinriktade hudvårdsmärket som inte kostar skjortan.

Deras Retinol kroppsbehandling ger djup återfuktning som stärker huden och minskar uppkomsten av ojämn hudton. Krämen hjälper huden att agera yngre, minskar tecken på åldrande och ger näring till mycket torr hud.

Den kraftfulla ingrediens Retinol/vitamin A kan förbättra olika hudproblem, mest relaterat till synliga tecken på åldrande: Det är hudåterställande, rynkutslätande antioxidant som förbättrar solskador.

Dessutom är krämen helt doftfri, och innehåller varken syntetiska eller naturliga dofter. Passar alla hudtyper.

 

4. Exfolliera huden

Precis som du ska ge huden fukt ska du även exfoliera regelbundet – ut med det gamla och in med det nya. På så vis håller du porerna rena och minskar risken för att de oxiderar och mörknar.  1-2 gånger i veckan brukar vara lagomt.

 

Bambubadborste från Powcan

Badborsten i bambu från Powcan, perfekt när du vill borsta kroppen lite extra.

 

5. Salicylsyra och glykolsyra

Använd produkter med salicylsyra eller glykolsyra som jämnar ut porerna och sakta slipar ner dem.

 

CeraVe Sa Cleanser

CeraVe är budgetmärket som gör mer än vad dyrgriparna inom hudvård gör för din hud. Sa Cleanser är en av deras populäraste produkter då kroppsrengöringen med salicylsyra varit räddningen för många med en bråkig hud. Den tar nämligen effektivt bort smuts och olja samtidigt som den mjukar upp och jämnar ut huden. Innehåller både salicylsyra, hyaluronsyra, niacinamid och antioxidant vitamin D som rensar bort döda hudceller, samtidigt som den  återfuktar och rengör på djupet. Fungerar som en peeling men utan de små hårda mikrokulorna som kan irritera huden.

Dessutom parfymfri – passar alla hudtyper.

Spana in fler kroppsvårdande produkter här

Läs mer:

Bästa tipsen för att din parfym ska hålla längre – och vanligaste missarna