Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Därför ska du ha med ett tändstål när du vandrar

Semestertiderna närmar sig och det är dags att ladda upp batterierna.
Hur görs det bättre än ute i naturen?
Dra på dig vandringskängorna och packningen för dagar i skog och mark.
Och du, gör upplevelsen mer äkta – med ett tändstål.

Hitta allt till din vandringstur här

Förbereder du inför vandringssemestern och vill gå all in på vildmarkslivet så bör du införskaffa dig ett eldstål. Att helt enkelt göra upp eld utan dagens teknikaliteter och känna dig som en riktig överlevare för en dag eller flera dagar – beroende på hur hardcore du är.

Intresset för vandring har vuxit explosionsartat de senaste åren. Att ta sitt pick och pack och bege sig ut bland gröna toppar, klippiga stigar och mossa lockar helt enkelt allt fler. Att lämna stadspulsen och vardagens bestyr för att bara vara och lämna allt bakom sig för en stund.

En del föredrar dagsturer, andra ger sig helst ut i flera dagar ( ibland även veckor) för att komma ner i varv.

Men hur länge du än ska vara ute så är det vettigt att ha med sig en bra utrustning som gör vandringsturen till en optimal upplevelse utan strul och krångel. Skor som andas men håller fötterna torra och varma är ett måste för att slippa diverse fotproblem och lager på lager för att stå emot väder och vind.

Ska du även övernatta behöver du givetvis prylarna för att klara natten så som liggunderlag, ett lättare tält och sovsäck.

Oavsett dagstur eller långtur så kommer behovet av mat vara ett faktum, och således att göra upp eld.

Ett eldstål är det optimala verktyget för det, om du vill laga mat och få värme över en öppen eld.

Tändare och tändstickor säger du då? Nja, faktum är att eldstål är ett mycket bättre alternativ. Tändstickor och tändare kan nämligen lättare gå sönder eller ta slut vilket kan bli ett stort orosmoment. Med ett tändstål eliminerar du den risken.

För oavsett hur mycket du använder det kommer det fortfarande att finnas kvar och fungera lika bra.

Allt du behöver för att göra upp eld på vandringsturen

Tändstål från The Friendly Swede 

The Friendly Swede är det svenska friluftsmärket som satsar på god kvalitet och bra kundbemötande. De har nämligen livstids garanti på alla sina produkter,

Eldstålet från märket är smidigt och fungerar i alla väderförhållanden. Ferroceriumstålet räcker länge och låter dig kämpa med annat än att göra gnistor med stenar på friluftsäventyret.

The Friendly Swedes fire starters är lätta att använda, lämpliga för både proffs och nybörjare. Börja med att skrapa av det svarta oljelagret som skyddar eldstålet under transport.

Eldstålet har ett extra bra grepp på både striker och tändstålet som ger dig bättre förutsättningar att snabbt tända eld, även med kalla fingrar.

Brandkit från Survival Stuff

Ett optimalt kit för att kunna sätta igång med brasan på direkten när kylan kallar. Både ved och tändstål medföljer för att snabbt kunna göra upp en eld.

Tändstålet är vädertåligt och ska kunna göra eld oavsett om det regnar eller stormar.

Tändstålet från Survival Stuff har mer magnesium än många andra tändstål vilket gör det lätt att göra upp eld med. Kan antända upp till 8 000 tändningar.

Smidigt tändstål från Light My Fire

Ett litet och smidigt tändstål tillverkat av biomaterial. Alla detaljer av plast är tillverkade i Sverige av biobaserade material och är 100% BPA-fria. Innehållet i plasten kommer bland annat från majs, kokosnötter och andra växter.

Tändstålet från Light My Fire gör det möjligt att göra upp eld på alla höjdmeter, oavsett väderförhållanden. Tändstålet fungerar både i regn och blåst och de högkoncentrerade gnistorna antänder alla bränslen.

Ett praktiskt eldstål som tar lite plats– men ger hög effekt. Dessutom har tändstålet en inbyggd visselpipa för nödsituationer.

En rolig detalj är att tändstålet ursprungligen togs fram för det svenska försvaret och blev den första lösningen för att tända eld på hög höjd och vid låga temperaturer som verkligen fungerade. Eftersom tändstålet effektivt antänder både gas och brännbar vätska är den också idealisk för såväl traditionella spritkök som moderna gasolkök.

Gjutjärnsgryta med lock från TAINO 

Något att laga din härliga utomhusmiddag i är ett måste. Gjurtjärnsgrytan från Taino är tillverkad av högkvalitativt och förbehandlat gjutjärn som blir en förlängning av din grill.

Gjutjärnsgrytan har en platt botten utan fötter för användning på grillgaller, i röken, vid lägerelden eller på gasspisen. Lock kan användas som en extra panna för såser och sidorätter.

Diameter: ca 20 cm, höjd: ca 9,5 cm, volym: ca 1,8 l

 

 

Frystorkad mat från Original REAL/DRYTECH 

Frystorkad mat, eller även kallad norskt expeditionsmål, är den perfekta måltiden att ha med ut på tur. Frystorkad mat tar lite plats och är lätt att tillaga.

Måltiderna är noggrant sammansatta med en balans av fett, kolhydrater och stärkande proteiner som ger ny energi för att upprätthålla styrka och koncentration.

Du behöver bara koka upp vatten och sedan tillsätta, och voila på bara några minuter har du en fullvärdig och smakrik måltid.

Perfekt för camping och expedition, som nödration under dåliga tider, eller bara förbereda på byggarbetsplatsen eller varför inte på kontoret?

Spana in mer god mat till din vandringstur här

Läs mer:

Campinghammocken som är bäst i test

Guide: Bättre sömn på vandringssemestern

Det här behöver du på din vandringssemester