Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Därför ska du plantera på hösten

Känner du också att den här hösten är hösten då det händer - du ska utveckla gröna fingrar? Sanningen är att det inte finns någon årstid som är bättre att börja plantera på, än hösten. Det behöver inte heller vara svårt. Ibland gäller det bara att prova sig fram. Dessutom kan det ju inte gå fel när du nu får lite hjälp på traven.

På amazon.se hittar du alla redskap och prylar som kan hjälpa dig komma igång med trädgårdsarbete

Det är lätt att tänka att sommaren är den optimala tiden för odling, och till viss del stämmer det. Men hösten är minst lika bra. För efter sommaren är jorden uppvärmd och i kombination med något svalare väder blir markförhållandena perfekta för odling. På hösten kommer nästan alltid mer regn, luftfuktigheten ökar och jorden blir lättare att gräva i. Det betyder att du ger dina växter och blommor goda förutsättningar att etablera sig innan vintern.

Plantor som hunnit rota sig under höstmånaderna kommer dessutom ofta igång snabbare på våren, vilket brukar leda till en rik och frodig rabatt.

Så vad behöver man för att sätta igång med höstens roliga planteringsprojekt?

Gardena planteringsborr
Pris: 257 kronor
När du vill plantera, i synnerhet utomhus där jorden kan vara hårdare, kommer du vilja ha planteringsverktyg. Den här borren gör det lätt att komma ned i marken för att skapa en bra odlingsmiljö för dina blommor eller växter. Såklart är den också rostfri!

Här kan du köpa den här produkten


Sticketiketter
Pris: 95 kronor
Lita på oss när vi säger det: det är alltid roligt att kunna sortera och bena ut vad och vilka växter man bestämt sig för att plantera. Det är dessutom ett bra steg i att lära sig vad de faktiskt heter på riktigt (och inte bara det smeknamn du kallar dem för). Därför behövs sticketiketter.

Här kan du köpa den här produkten

Töjbara odlingslådor
Pris: 86 kronor
Det vore väl himla tråkigt om du köper på dig en hel ny uppsättning prylar för att sätta igång med din höstodling, bara för att inse att du glömt odlingslådorna? De här är biologisk nedbrytbara, vilket är sanslöst viktigt när du sätter de ned i marken.

Här kan du köpa den här produkten


Roleadrp RD-600, odlingslampa
Pris: 809 kronor
För alla som tänker odla inomhus, kanske i en lägenhet eller i en specifik del av huset, är en odlingslampa ett måste. Vad den gör? Jo, den ser till att ge växterna den energi och det ljus växterna behöver för att frodas. Enkelt men nödvändigt.

Här kan du köpa den här produkten


Gardena Micro-drip bevattningssystem
Pris: 459 kronor
Vill du plantera och odla i trädgårdslandet nu på höstkvisten? Då är ett smart bevattningssystem en bra idé att titta närmre på, eftersom det gör att du har bättre kontroll över hur mycket vatten som strålas ut över trädgårdslandet samt när det strålas ut. Dessutom garanterar det här systemet en jämn fördelning vatten.

Här kan du köpa den här produkten

På amazon.se hittar du alla redskap och prylar som kan hjälpa dig komma igång med trädgårdsarbete