Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Därför ska du tvätta dina sminkborstar – och då är det dags att köpa nya

Hur ofta tvättar du dina sminkborstar?
Förmodligen inte lika ofta som du faktiskt bör.
Kanske är det rent av dags att investera i nya?
Vi tipsar om olika sminkborstar och hur du rengör dem.

Bläddra bland ett stort utbud av sminkborstar på Amazon.se 

Många av oss har någon form av daglig sminkrutin. Vare sig det handlar om några borstdrag mascara eller en så kallad “full face”-sminkning. Vid daglig användning av skönhetsprodukter som kräver borstar eller svampar, är det viktigt att komma ihåg att rengöra dessa. De samlar nämligen på sig både smink,- och hudrester och kan, om du har otur, blida bakterier som påverkar din hy negativt. 

Hur ofta ska jag tvätta mina borstar och svampar? 

Hur ofta en bör tvätta sina sminkborstar och svampar beror på hur ofta du använder dem och till vad. Svampar som används för flytande produkter bör till exempel tvättas oftare än borstar som används för puder. En bra tumregel är att tvätta dina sminkredskap minst en gång i månaden, men gärna varannan vecka. 

Ut med det gamla, och inte med det nya

Sminkborstar håller generellt sett ganska länge, men det beror självklart på hur du tar hand om dem. När dina borstar börjar tappa strån är det dock dags att slänga dem, och investera i nya. 

Hur tvättar man sminkborstar? 

Det är inte svårt att rengöra sina borstar och svampar. Det enda du bör tänka på är vilket material de består av. Borstar i syntet kan du tvätta med ljummet vatten och diskmedel. Tänk dock på att inte använda för mycket vatten för då finns risken att limmet lossnar, vilket gör att stråna släpper från borsten. Sminkborstar i äkta hår tvättar du precis som du tvättar ditt eget hår – med schampo. Ett tips är att använda en frottéhandduk för att torka bort det värsta vattnet. Låt sedan borstarna självtorka. 

Tips! Syntetiska sminkborstar för olika sorts sminkningar 

Real Techniques – Sminkborstset

Real Techniques – Sminkborstset består av fem stycken individuellt skurna borstar för foundation, contouring, rouge, eyeliner och läppstift. 

Real Techniques – Puderborste 

Den här borsten är designad för att du ska kunna applicera den perfekta mängden smink –  för en så kallad “air brushed” finish. Den lämpar sig speciellt  för användning av puder och bronzer.

Makeupborstar 20 stycken 

Om du är ute efter en helt ny uppsättning sminkborstar är detta något för dig. Setet består av 20 stycken syntetiska borstar i olika storlekar och skärningar. 

Sminkborstar – Ögon

För dig som endast är ute efter sminkborstar anpassade för ögonmakeup, finns detta set från Sunnicy. Det består av åtta stycken syntetiska sminkborstar för applicering av ögonmakeup. 

Foundationborste

Det här är en sminkborste speciellt framtagen för krämprodukter. Borsten har fina och mjuka strån av syntet, och ger en kontrollerad applicering i ett enda svep – Applicera med en lätt hand för en perfekt finish. 

Här hittar du fler set med sminkborstar 

Läs mer:

Bästa ansiktsmaskerna mot torr hy

Därför får du strawberrylegs – och så blir du kvitt det