Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Därför ska du ut och promenera vintertid

Ingen mår bra av att sitta still hela tiden. Du behöver komma ut och röra på dig. Både för att träffa nya människor och aktivera kroppen. Visst är det lite tuffare under vintern, men du ska allt se att rätt råd gör det hela enkelt.

På Amazon.se hittar du schysta jackor för den rådande kylan

Du har jobbat till sent. Det är kallt och ruskigt ute. Självklart vill du ta bilen hem. Du drömmer om att snabbt komma fram och gosa ner dig i soffan framför en mysig serie. Det är inte alls konstigt. Men det är tyvärr väldigt lätt att här glömma hur det påverkar din hälsa. Av flera anledningar måste du komma ihåg att röra på dig ibland.

Därför ska du ut och promenera

Rörelse är en av de viktigaste sakerna för kroppen. Det aktiverar dig vilket i sin tur får dig känna att både din styrka och energi ökar. Den regelbundna rörelsen leder helt enkelt till att du stärker dig både fysiskt och psykiskt. När musklerna stärks ser du genast en markant skillnad i ditt skelett och dina leder, samtidigt som du blir mindre stressad och sover bättre.

Därför är det extra viktigt vintertid

På vintern måste du fånga all sol du bara kan få. Det är nu vanligt att få låga nivåer, eller till och med brist på D-vitamin. Vissa kalla dagar kan vara lite mer utmanande att promenera på, men det behöver inte vara i flera timmar. Varför inte ta en runda på bara 20 minuter varje morgon. Du kommer genast märka hur det gör dig både piggare och gladare hela dagen. Sen skadar det inte att du får lite frisk luft också.

Därför behöver du rätt utrustning

Först och främst skyddar rätt utrustning dig från att frysa, men framförallt från köldskador. Det ska såklart inte vara obehagligt att röra på sig utomhus bara för att vi är inne på vinterhalvåret. Du kommer genast se hur rätt saker gör det hela mycket lättare och roligare. Med det sagt kvarstår frågan, vad behöver vi egentligen?

Här listar vi ett gäng av det bästa för promenaden 

Varm vinterjacka i vattentåligt material  

Som tidigare nämnt får du absolut inte kylas ner på promenaden, lång som kort. Ta på dig en ordentlig jacka, oavsett om det är för en promenad till jobbet eller en längre stund i pulkabacken med ungarna. 

Snabbtorkande underställ i skön passform 

Vissa dagar är riktigt, riktigt kalla. Då spelar det ingen roll om du ska på en lång vandring eller bara bocka av 20 minuter traskande i ditt bostadsområde. Du kommer ändå frysa. Gardera dig därför med varmt underställ oavsett vad du skall hitta på!

Mysig halsduk i merinoull

Halsdukar skyddar inte bara din kropp från kylan, utan de är också väldigt snygga. Det kommer allt få dig låta vårt avlånga land skina lite extra. Hur passande är inte det under den mörka vintern?

Klassisk beanie-mössa i återvunnet material

Det är viktigt att skydda hela huvudet under vintern. Varför inte göra det med den här härliga mössan? Ta med den när du rastar hunden, eller varför inte på en skidsemester. Dess utmärkta kvalité gör att du aldrig behöver oroa dig för vilken aktivitetet du än väljer.

Värmande vandringsstrumpor merinoull

Inte skall fossingarna behöva frysa. Det är så himla viktigt att hålla fötterna varma så att du inte blir sjuk. Fiffigt nog värms merinoullen upp naturligt vilket ger dig det perfekta skyddet.

Stickade handskar med touch-fingrar

Det är väldigt vanligt att man skippar handskar för att lätt kunna pilla på telefonen utomhus. Varför göra så när det finns handskar som bokstavligt talat löser det problemet? Låt inte dina nävar frysa i onödan.

Kanske dags att gå på hajk? Klicka här!