Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

De roligaste leksakerna för ditt barn

Sommarlovet är över och barnen har klivit tillbaka in i förskolans värld.
Men på kvällarna och helgerna är det du som förälder som ansvarar för att vardagen blir ”lekande lätt”.
Här är tipsen på trendiga och tidlösa leksaker som får tiden att rinna iväg när dina småbarn är leksugna.

På amazon.se hittar du ett stort utbud av leksaker för barn i alla åldrar

Enligt den danske författaren Piet Hein är begreppet ”vuxen” bara något som existerar i barnens fantasi. Visst ligger det något i det. För inte har väl leklusten ett bäst före-datum?

En sak är i alla fall säker: leksaker har i princip funnits i alla tider. De första i sitt slag tillverkades ofta av stenar, stickor och lera. I dag är utbudet enormt, och det kan ibland vara svårt att sålla.

Här tipsar vi om leksakerna och prylarna som gör vardagen ännu roligare för ditt förskolebarn.

Fidget Toy-kit

Pris: 187 kronor

Fidget toys är definitivt den stora trendleksaken 2021. Intresset har på kort tid spridit sig som en löpeld hela vägen från förskolan till skolans värld. Sensoriska leksaker sägs vara lugnande för aktiva barn (och vuxna för all del), men utvecklar också barnens skapande och leklust. Detta kit innehåller 23 olika leksaker med garanterad stimulans på köpet.

Här kan du köpa ett Fidget Toy-kit

Leksakstelefon

Pris: 99 kronor

Vill barnen låtsasringa till mormor, farfar eller kanske bästa kompisen på förskolan? På ett lekfullt sätt kan de lära sig att känna igen siffror och djurljud genom att trycka på de olika knapparna. Smarttelefonen, som lyser upp vid användning, har matats med ringsignaler, tangentljud och mer än 25 melodier.

Här kan du köpa en leksakstelefon

Star Wars-LEGO

Pris: 267 kronor

Med detta actionfyllda LEGO-bygge kan barnen iscensätta strider mellan klonsoldater från 501:a legionen och separatistarméns stridsdroider. Det gäller att hålla utkik efter droiderna från cockpiten i AT-RT med elektrokikaren. Men när är det egentligen dags att starta en attack med BARC Speeder och avfyra knoppkanonerna? Och när är läget rätt att slå tillbaka med stridsdroidernas kanoner? Perfekt anpassat för nya LEGO-byggare.

Här kan du köpa Star Wars-LEGO

Radiostyrd bil

Pris: 462 kronor

I den radiostyrda världen behöver barnen inget körkort för att bli pilot, racerförare eller kapten. Och de behöver inte vara tekniskt lagda för att ha behållning av det. Bara ljudet och farten kan vara fränt nog. Denna radiostyrda bil med terrängdäck kanske kan vara något för hela familjen?

Här kan du köpa en radiostyrd bil

Balanscykel

Pris: 488 kronor

Innan barnen är redo att cykla på ”riktigt” kan en balanscykel vara ett bra hjälpmedel i den knixiga övergången. Denna variant har justerbart styre och det går även att justera sadeln. Allra mest lämplig är den för barn mellan två och fem år, och upp till maximalt 25 kilo.

Här kan du köpa en balanscykel

L.O.L. Surprise-bil inklusive docka

Pris: 397 kronor

Säg L.O.L. till barnen på förskolan och du får genast något glädjefyllt i deras blickar. Utförandena är många, så också tillbehören. Varför inte satsa på en snygg cab som kittats med läckra strålkastare? När dockan – som ingår i köpet – har kört färdigt kan den utdragbara poolen komma till användning. För alla behöver väl slappa ibland?

Här kan du köpa L.O.L. Surprise-bil inklusive docka

Gatukritor

Pris: 120 kronor 

”Jag har inget att göra!” När barnen är uttråkade och behöver stimuleras utomhus kan gatukritor i härliga färger med glittereffekt komma till användning. Vem vill inte skapa sin egen konst på uppfarten eller trottoaren? Skulle barnen bli missnöjda med motivet, självporträttet eller hoppa hage-linjerna går det alltid att skölja bort färgen med lite vatten. Busenkelt.

Här kan du köpa gatukritor

Top Model-smyckeskrin

Pris: 379 kronor

Stilrent smyckeskrin med spegel och sex olika fack. Inte nog med det – skrinet kan enbart öppnas med en hemlig kod som bara barnet själv behöver känna till. När skrinet öppnas spelas Mabels ”Don´t call me up”.

Här kan du köpa ett Top Model-smyckeskrin

Dockhus i trä

Pris: 1 772 kronor

Redan på 1600-talet uppfanns det allra första dockhuset. Numera är dockhus en tidlös klassiker som generation efter generation av barn har lätt att ta till sina hjärtan Får de dessutom möjlighet att inreda sina egna drömhus med åtta rum blir det lyxigt så det förslår. Detta fyra våningar stora dockhus säljs med totalt 34 möbeldelar och tillbehör. Låt barnens arkitektdrömmar få liv!

Här kan du köpa dockhus i trä

Stor lekhage

Pris: 1 499 kronor

För de lite mindre barnen kan denna rymliga lekhage, omgiven av slitstarkt Oxfordmaterial och ett mjukt tygnät, bli en riktig hit. Den är lätt att montera och ta isär, vilket gör att du kan ta med dig lekhagen om ni ska resa bort några dagar. ”Golvet” är lätt att tvätta och en dragkedja förhindrar att barnet kryper eller rusar ut och trillar.

Här kan du köpa en stor lekhage

Audi R8 Spyder

Pris: 3 259 kronor

Audi har knappast tummat på kvaliteten på coola elbil som många barn drömmer om att få ha i sina egna ”garage”. Tryck på startknappen, gasa med foten och njut av en tur i bilen med PU-lädersäten. Maxfart är tre kilometer i timmen. Vill barnet fortsätta köra när det mörknar går det alltid att sätta på ljusen. Det går dessutom att ansluta bilen till en MP3-spelare. Är det Kokobängs musik som spelas mest där hemma?

Här kan du köpa Audi R8 Spyder

Vill du se hela utbudet av barnleksaker – klicka här