Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Dekorationerna som lyfter påskdukningen

Under påskhelgen är det många som samlas kring maten. Det mumsas på ägg, sill och sötsaker. Men vi äter ju faktiskt med ögonen också, vilket gör det värt att investera i ett fint porslin – perfekt att duka med under påskens alla måltider. 

Hitta fler påskdekorationer till dukningen på Amazon 

Blommiga tallrikar från Villeroy & Boch

Våren är på intåg och med den kommer påsken. Det finns flera traditioner förknippat med påskhelgen, bland annat att gå på äggjakt och gå ”påskkärring” samt att äta sill dricka must. Just maten är något som många lägger fokus på vid påsk, likaså dukningen. Det ska vara färgglatt och fullt av fjädrar och tulpaner. Det går att följa det spåret även när det kommer till porslinet, ett exempel är de här tallrikarna från Villeroy & Boch – de är perfekta att duka med till påsk. De färgglada blommorna andas vår och tjänar ett dubbelt syfte: de är både vackra och användbara!

Gröna glas från Villeroy & Boch

Även dessa gröna glas är perfekta till påsklunchen, förslagsvis tillsammans med den blommiga tallrikarna!

Handstöpta ljus

Att ställa ut ljus på bordet är alltid en bra idé. De höjer mysfaktorn och sätter tonen. Påsken karaktäriseras av glada färger och gulliga dekorationer, vilket gör dessa rosa ljus till det perfekta inslaget till dukningen. 

Bunny Centerpiece

En centerpiece är själva mittdekorationen på bordet. Den sätter tonen för temat från vilken dukningen sedan utgår från. De här blommönstrade kaninerna är ett bra exempel på centerpieces till påsken. De passar även för andra tillställningar som kalas eller baby shower. 

Bordslöpare Makramé 

Ett fint tema till dukningen är lantligt med en modern tvist. Matcha till exempel den här virkade bordslöparen med servettringar föreställande kaniner i rostfritt stål. Addera gärna pastellfärgade äggkoppar och flätade bordstabletter. På sätt skapar du en rustik känsla med moderna, färgglada inslag. 

Servettringar i rostfritt stål

Kan ej hitta produkten.

Servettringar är en liten detalj som kan få stor betydelse för helhetsintrycket. Matcha motivet, i det här fallet kaninerna, med säsongen (påsken) eller temat (rustikt & modernt) för bästa resultat!

Pastellfärgade äggkoppar

Det både äts, målas och letas efter ägg under påskhelgen. Införskaffa dessa fina äggkoppar och visa upp äggmålningarna på bordet där alla kan se dem!

Vävda bordstabletter

Vävda bordstabletter har trendat ganska länge. De passar lika bra till en vardagsdukning som till en finmiddag och går att kombinera med många andra bordsdekorationer, som till exempel bordslöpare.

Du hittar fler dekorativa bordstabletter här

Läs mer:

Så fixar du dukningen i sann schlageranda

Bortbjuden på middag – 5 roliga presenter att ta med