Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Det behöver du när du ska plocka svamp i skogen

Svampsäsongen är i full gång och många beger sig ut i skogen för att leta efter guldet. När du gör det gäller det att ha rätt utrustning. Vi har sammanställt en lista på det viktigaste du behöver i terrängen.

På Amazon.se kan du hitta allt för camping och vandring

Att plocka svamp kan vara ett sätt att både få motion och frisk luft. Turerna för dessutom med sig bonusen att du har något gott att äta efter timmarna i skogen – helt gratis.

Något som är viktigt om du är en ovan svampplockare är att du är helt säker på att det är rätt svampar du plockar. Experter på området tipsar mindre vana svampplockare om att börja med soppar, som till exempel karljohansvamp, som är lätta att känna igen. Det finns inte heller så många giftiga varianter som påminner om dem, så risken att man blandar ihop sorterna är mindre.

Sedan är det bara problemet att hitta skogens guld. Olika sorters svampar trivs i olika miljöer. En del växer finfint i gräsmattan medan andra föredrar fuktiga miljöer. I de södra delarna av landet kan det under perioder vara svårt att hitta svamp ifall det inte har regnat så mycket, norrut är det oftast fuktigare och därför också oftast lättare att hitta kantareller och andra eftertraktade matsvampar. 

Här tipsar vi om några saker som gör svamputflykten lättare när du beger dig ut i skogen.


Wilpo picknick-korg

Pris: 407 kronor
En högkvalitativ korg tillverkad i Europa. Passar lika bra till att förvara matsäcken i som att använda till att frakta hem de plockade svamparna. Korgen är tillverkad av högklassig, skalad, europeisk vide och handgjord av högkvalificerade hantverkare.

Här kan du läsa mer om och köpa korgen.


Garden Friend svampkorg

Pris: 233 kronor
Enkel och smidig svampkorg som är lätt att bära med sig i skogen samtidigt som den rymmer stora mängder av skogens guld.

Här kan du läsa mer om och köpa svampkorgen.


Dunlop gummistövel
Pris:
133-423 kronor
Praktisk, robust och snygg gummistövel med en lätt gummisula som gör att den förutom att vara bra i skogen även lämpar sig för längre promenader.

Här kan du läsa mer om stövlarna och även köpa dem. 


Thermos century
Pris:
471 kronor
På svampletarexpeditionen kan det vara bra att ha med sig något att dricka – varmt eller kallt. Vare sig det är kallt vatten eller varmt kaffe du har med dig vill du att drycken håller den temperatur du har tänkt dig. Den här termosens isoleringsteknik säkerställer att drycken håller värmen eller kylan på utflykten.

Här kan du läsa mer om och köpa termosen.


Emsa termos

Pris: 187 kronor
Ska du ut på längre eller mer strapatsrika utflykter kan den här termosen vara det bästa sättet att frakta matsäcksdrycken. Den är uppbyggd av dubbelväggigt rostfritt stålfoder som håller värme i upp till 12 timmar och kyla i upp till 24 timmar. Att den inte är gjord av glas gör att den fungerar bra på de flesta resor och utflykter.

Här kan du läsa mer om och köpa termosen.

Hitta fler termosflaskor på Amazon.se