Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Det våras för gräsklipparen – fem gräsklippare med millimeter precision

De första vårtecknen är här. Men du får ge dig till tåls, det är inte dags att klippa din gräsmatta än. Däremot kan du redan nu kontrollera att du har en välslipad gräsklippare redo att klyva grästopparna i sommar. För har det någonsin skadat att - för en gångs skull - vara ute i god tid?

Vill du utforska och jämföra ett bredare utbud av gräsklippare själv?

Visst längtar man efter brunbrända ben, korta shorts, vida linnebyxor, en öl i solen, och nyklippt gräs? Våren är pillemarisk på det sätt att den vaggar oss in i en drömlik känsla av att vara nästan-där hela tiden. I synnerhet när solen bländar våra spöklikt vita ansikten.

För det är så: att svensken i post-pandemisk eufori kryper ut från sitt vinteride. Gatorna svämmar över av människor med solglasögon och latte i hand. Uteserveringarna fylls. Tomma ansiktsuttryck förvandlas till tinande leenden. Hand-i-hand går vi mot varmare grader, och svensken är redo för det.

Läs mer: Knepen för att undvika råttor hemma

Är du dessutom en av de privilegierade få med gräsmatta och tomt? Oh la la. Då vet du vad som väntar: nyklippt gräs och stekande sommarsol. Vi unnar dig det. Du förtjänar att glida fram över gräset med sylvassa knivar under dig. Sylvassa knivar som med millimeter precision klyver grästopparna och lämnar efter sig en perfekt förödelse.

För att det här ens ska vara möjligt behöver du däremot se till att Gamla Bettan hemma håller måttet. Gör hon inte det, kan det kanske vara dags att pensionera henne?

Här är säsongens vassaste gräsklippare för inspiration

Bosch Power Tools ARM 34 – tyskt maskineri i världsklass

Gräsklipparen Bosch Power Tools ARM 34 är rätt val för små till mellanstora trädgårdar. Den är lätt och enkel att manövrera, perfekt för klippning runt träd, buskar och rabatter. Denna gräsklippare är extra lämplig för kantklippning längs staket och uppfarter, för snabba och snygga resultat.

Lider du dessutom av det klassiska fenomenet att ha för många saker, men för lite plats? Vi är med dig. Tack vare sin kompakta och lätta design kan Bosch Arm 34:s stång enkelt vikas över burken efter klippning. För att spara ännu mer utrymme har Bosch gjort så att gräsuppsamlingslådan är stapelbar, för att du ska få ut så mycket som möjligt av den här gräsklipparen.

Här kan du köpa den här gräsklipparen från Bosch

Bosch Home and Garden – sladdlös gräsklippare med hög kvalitet

Söker du efter en gedigen gräsklippare som klipper gräset med millimeter precision och vill du samtidigt slippa sladdar? Då är Bosch Home and Gardens sladdlösa gräsklippare ett kap. Den är nämligen batteridriven (och har lång batteritid!). Väl värt att överväga när du står inför sommarens viktigaste val: vilken gräsklippare du ska investera i.

Här kan du köpa den här robotgräsklipparen från Bosch

Einhell BG-EM 1743 HW – den smidiga gräsklipparen

Den låga vikten gör elgräsklipparen smidig att hantera både vid klippning och när den ska transporteras eller flyttas. Powerdrive-motorn ger tillförlitlig klippning även vid högt gräs. Klipparen är utrustad med en gräskam som ger perfekt kantklippning vid rabatter, murar och gräskanter.

Här kan du köpa den här gräsklipparen från Einhell

Einhell GE-CM 43 Li M – den smidiga gräsklipparen 2.0

Tänk er förestående gräsklippare från Einhell, med alla bra egenskaper den har (som att den är sladdlös och batteridriven, har en millimeter precision samt är lätt att manövrera). Den enda skillnaden är att det här är årets modell. En senare uppgradering av tidigare version.

Här kan du köpa den här gräsklipparen från Einhell

Bosch Indego M+ 700 – robotgräsklipparen på allas läppar

Den här robotgräsklipparen från Bosch går under det smidiga namnet Indego M+ 700. Den kan klippa upp till tre gräsmattor, så länge inte den totala ytan inte är större än 700 m². Med Indego M+ 700 kan du dessytom fjärrstyra din gräsklippare med Bosch Smart Gardenings egna app. Du kan också – om du vill – använda Amazon Alexa eller Google Assistant för att styra Indego. Eller IFTTT för att ansluta Indego till andra smarta enheter för fullskalig automation i hemmet.

Många robotgräsklippare är fantastiska på mycket, men dessvärre svagare på att klippa snyggt kring svåråtkomliga ytor. I synnerhet runt trädgårdsmöbler. Genom att välja SpotMow-funktionen på gräsklipparen kommer du åt ytor som tidigare varit svårklippta. Dessutom är den utrustad med en BorderCut-funktion som ser till att kanten på din gräsmatta klipps i början av varje klippsession, eftersom det genererar en snyggare finish.

Här kan du köpa den här robotgräsklipparen från Bosch

Vill du se ett bredare utbud och jämföra modeller från fler märken?