Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Din guide till en cruelty free skönhetsrutin

Den 24 april är det försöksdjurens dag och för att uppmärksamma detta tipsar vi om varumärken och produkter som är cruelty free och som månar om djuren, till exempel Barry M Cosmetics allt-i-ett-palett!

Du hittar fler skönhetprodukter som är cruelty free på Amazon 

Mångsidig palett för ögon & ansikte 

Många av oss har någon typ av sminkrutin. Och oavsett om det handlar om att sätta lite färg på läpparna, måla fransarna eller köra en full face makeup, så går det att välja produkter som månar om djuren – utan att rubba dina skönhetsrutin. 

Denna Multi-Purpose Palette från Barry M Cosmetics innehåller nio ögonskuggor, bronzer, blusher och highlighter och är en cruelty free allt-i-ett-palett! Du kan alltså sluta konsumera fyra icke djurvänliga produkter (ögonskuggor, bronzer, blusher och highlighter) och byta ut dessa mot en cruelty free produkt med samma innehåll!

Cruelty free Mascara

Det svenska varumärket IDUN Minerals är cruelty free (plågeri-fri) och inga ingredienser, formulas eller produkter är testade på djur. De har ett brett utbud av makeup och hudvård och ett perfekt varumärke för en djurvänlig sminkrutin. Prova deras Magna Lengthening Mascara som ger extra långa, separerade och fylliga fransar. 

Cruelty free Foundation

3INA MAKEUP är ett annat varumärke som är cruelty free och veganskt. Deras 3-in-1 Foundation finns i 24 färger och fungerar som primer, concealer och foundation i ett.

Cruelty Free Setting Spray 

Dewy Set Setting Spray från Anastasia Beverly Hills är en vegansk setting spray som håller din makeup på plats från morgon till kväll. Den doftar av kokos och vanilj och ger ditt ansikte ett naturligt och strålande glow. 

Cruelty free Serum 

Acure Brightening Glowing Serum är 100% vegansk och anpassad för alla hudtyper. Den innehåller bland annat arganolja, tranbär och pumpa för ett magiskt glow.  

Du hittar fler fuktgivande serum här

Läs mer:

Ekologiska skönhetsprodukter– få en hållbar skönhetsrutin

Veganska produkter som ger håret glans

Hejdå kaos och hej ordning i skönhetslådan