Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Din väg till ett lägre handicap

Vill du bli en bättre golfare och sänka handicapet?
Sommarens hetaste tips: träna på tävlingslika situationer och låt några utvalda hjälpmedlen hjälpa dig på traven.
Vi tipsar om prylarna som gör golfen roligare i värmen.

Hitta allt du behöver för att utveckla ditt golfande på Amazon.se

I grund och botten handlar golf om att förflytta bollen från A till B, och det finns hundratals gångbara sätt att göra det på. Eventuella ”fel” är bara mentala begränsningar. Det gäller att locka fram uppfinningsförmågan och hitta på slag när du tränar på rangen, övningsfältet eller chippinggreenen. Att leka med olika skruvar, bollhöjder och svinghastigheter för att utöka din repertoar. Träningen blir roligare på kuppen och får anses som en gratis förmån.

Prylar gör att vägen till roligare träning blir ännu kortare. Det gäller bara att sålla – och hitta de redskapen som faktiskt gör dig till en vassare golfare.

Här tipsar vi om hjälpmedlen som tar dig till nästa handicapnivå.


Asgens Golf Putting Trainer

Pris: 883 kronor
Vill du ha längre stroke med bättre tempo? Mer konstant rull och bättre längdkontroll? Med denna portabla lilla konstgjorda green kan du flytta in träningen till vardagsrummet eller köket när sommarregnet öser ner. Dra nytta av mattans vita hjälplinje för att hitta tajmingen. Ett bra träningsredskap för att underhålla och förbättra puttningen.

Här kan du köpa Asgens Golf Putting Trainer.

Bushnell Tour V5 Shift

Pris: 7 116 kronor
1 100 meter från ruff till green? Nja, så snett kan du nog inte slå. Men med denna smidiga kikare kan du faktiskt mäta avstånd på dryga kilometern – och med god precision. En ljusring framträder och det vibrerar när du träffar flaggan.

Kikaren tar även in höjdskillnader, men tänk på att du måste slå av den funktionen eftersom det inte är tillåtet i tävling.

Här kan du köpa Bushnell Tour V5 Shift.


Super Stroke CounterCore Pistol GT

Pris: 369 kronor
Detta pistolformade grepp är avsett för att ge bättre känsla och en mer stabil pendelrörelse på greenerna. Greppet levereras med 50 gram bakvikt, men går att ta bort om du vill spela utan extravikten. Ett av de mest populära greppen i golfvärlden.

Här kan du köpa Super Stroke CounterCore Pistol GT.


FootJoy CabrettaSof

Pris: 172-321 kronor
Med en nyinköpt handske på första tee känns allt lite lättare. Alla är vi på jakt efter den perfekta passformen, det säkra greppet och den allmänt rätta känslan. Men innan du river av plasten behöver du tänka på några saker för att välja rätt. Först och främst bör en handske sitta tajt. Eftersom handskar har en tendens att töja ut sig ska du undvika att stänga kardborrebandspännet helt och hållet.

CabrettaSofs handskar i läder har bekväm passform, god andningsförmåga och allmänt sköna. Som handen i handsken, om du så vill.

Efter ronden eller träningspasset – tänk på att inte ”knöggla” ner handsken i bagen. Den håller sig fräschare om du har som vana att lägga tillbaka den i förpackningen. Dessutom behöver du inte leta ihjäl dig efter den i bagen.

Här kan du köpa FootJoy CabrettaSof.


6 självlysande bollar

Pris: 215 kronor
Solen har sedan länge börjat dala i horisonten och allt svalare vindar står i skarp kontrast till eftermiddagens hetta. Att spela golf en sensommarkväll slår det mesta. Det bästa av allt: golfbanan stänger aldrig. Köp sex självlysande golfbollar som lyser i 5-8 minuter efter bollträff, och boka in en dejt med banan när midnattsklockorna slår. Samtidigt som nästan alla andra ligger och sover får du uppleva ren och skär exotism på hemmaklubben.

Här kan du köpa självlysande bollar.


Pop Up Chipping Net

Pris: 138 kronor
Det finns en tjusning i att slå långt, att klämma i med drivern och se bollen flyga all världens väg. Men om man inte slår rakt är det i rätt oväsentligt i längden – i dubbel bemärkelse. Precisionsverktygen och största nyckeln till framgång ligger ofta i närspelsbiten, att utveckla spelet från 80 meter och i hål. Ett bra närspel kan rädda upp vilken score som helst.

Med detta lättmonterade chipnät kan du ta närspelet till nästa nivå. Perfekt för utomhusbruk, kanske i trädgården?

Här kan du köpa Longridge Pop Up Chipping Net.


Longridge Tour Rodz

Pris: 81 kronor
Tourproffsen var först, men idag återfinns siktpinnar i var och varenda bag – även hos ambitiösa hobbygolfare. Vill du ha ett rakare svingplan, bättre uppställning eller en referens för bollflykten är detta ett träningsredskap att investera i. Varje rör innehåller två pinnar som är elva centimeter långa.

Här kan du köpa Londridge Tour Rodz.

Fler golftillbehör hittar du på Amazon.se