Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

DIY – Så tar du hand om kroppen utan dyra behandlingar

Smärta, spänningar och stress kan verkligen få en ur balans. Kanske har du varken tid eller pengar att lägga på dyra behandlingar – då kan någon av dessa DIY-produkter vara lösningen för dig.

Du hittar fler massageredskap för smärta och stresslindring på Amazon 

Krämpor av olika slag är något vi alla upplever då och då, men i olika utsträckning såklart. Och det kan vara minst lika tradigt att gå runt med lite ont en lång stund som att ha jätteont under en väldigt kort period. Att besöka en kiropraktor eller massageterapeut är ofta en snabb lösning på olika typer av smärta, men tyvärr är det är ofta just det – en quick fix. För så länge du inte underhålla själva orsaken till smärtan, kommer den ofta tillbaka. Och alla har inte heller råd att springa på massage eller akupunktur stup i kvarten. 

Som tur är finns det en hel del DIY-produkter som har liknande, om inte samma, effekt som dyra behandlingar. Och genom att införskaffa någon av dessa produkter sparar du inte bara tid utan även pengar samtidigt som du bokstavligen överlåter din hälsa i din händer. 

Fotrullare i trä 

Fötterna är verkligen ett område på kroppen som förtjänar lite extra kärlek. Det är ju faktiskt de som för oss framåt här i livet, de som håller oss på benen hela dagen lång. Och genom att använda en så kallad fotrullare masserar du fötterna samtidigt som du främjar blodcirkulationen. Den här bästsäljande fotrullaren från ‎Croll & Denecke är försedd med piggar och ger ett skönt tryck mot fötterna samtidigt som den sätter fart på cirkulationen i fötter och ben. Så istället för att lägga dyra pengar på fotmassage, investera i en fotrullare och ta hand om dina fötter helt på egen hand. 

Massagekrok 

Vissa krämpor är svårare än andra att råda bot på själv. Vissa områden går det inte ens att nå, än mindre försöka massera. Ett exempel på ett sådant område är mellan skulderbladen. Men med en massagekrok är det möjligt att massera svåråtkomliga områden tack vare dess smarta design. Den krokformade designen gör det möjligt för dig att att komma åt och massera mellan skuldrorna, långt ner på ryggen men även nacken. Det är den perfekta lösningen på smärtor som annars kräver professionell vård i form av massage och liknande behandlingar. Massagekroken är perfekt att ta med till kontoret för att släppa på spänningar och lösa upp knutor som gör sig påminda under arbetsdagen. 

Akupressurmatta 

Kan ej hitta produkten.

Huvudvärk, ont i nacken och spända muskler runt axlar och hals är ibland relaterat till stress. Och ett sätt att minska smärta och lindra stress är att använda en akupressurmatta, eller spikmatta som det också kallas. Mattan bygger på akupressur, en behandlingsform med rötter i traditionell kinesisk medicin, var syfte är att öka blodflödet genom att utöva tryck på kroppens olika energipunkter vilket kan lindra muskelspänningar och hjälpa dig att slappna av. Varje matta från TOMSHOO genomgår en kvalitetskontroll innan leverans för att säkerställa att produkten är hel och säker. Så om du upplever att din vardag är kantad av stress och spänningar – prova denna akupressurmatta från TOMSHOO. 

Du hittar allt för massage och avslappning här

Läs mer: 

Massage var och när du vill – detta behöver du

Rulla bort nattens puffighet med rosenkvart