Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Ekologiska skönhetsprodukter– för en hållbar skönhetsrutin

Hur gör du för att leva mer hållbart? Sopsorterar, plastbantar, återvinner?
Med enkla medel kan du även skapa en mer hållbar skönhetsrutin.

Bläddra bland ett stort utbud av ekologiska skönhetsprodukter på Amazon.se

Hållbarhetsfrågor är ofta förknippat med klimat-, och miljöfrågor och handlar i det stora hela om att se över människans klimatavtryck. Det finns många sätt att värna om miljön och Naturvårdsverket rekommenderar bland annat att flyga mindre, äta mer grönt, minska vår textilkonsumtion och se över vår energianvändning.

Men det går såklart att bli mer hållbar i andra avseenden också, till exempel i vår dagliga skönhetsrutin. Två varumärken som både tar hänsyn till klimatet och djurlivet är Suntribe och Mother Nature Cosmetics. Deras produkter är veganska och innehåller naturliga ingredienser vilket gör under för både din hud och för planeten. 

Här är allt du behöver för en hållbar skönhetsrutin

Suntribe All Natural Night Cream Cranberry & Rosemary

Många av oss har en skönhetsrutin som inkluderar flera olika produkter. Och genom att välja produkter med ekologiska ingredienser utan syntetiska kemikalier tar vi både ansvar för vår hälsa och för naturen omkring oss. Det svenska varumärket Suntribe och deras nattkräm All Natural Night Cream Cranberry & Rosemary är ett exempel på en produkt som både är vegansk och gjord på 99% ekologiska ingredienser. Krämen är helt fri från parabener, alkohol, konserveringsmedel, parfym och syntetiska kemikalier och är anpassad för flera olika hudtyper (känslig, torr, mogen och normal). 

Kan ej hitta produkten.

ECENCE Bambu-bomullstops 200 st

Bomullspinnar, eller tops som det ofta kallas, har flera användningsområden. De är också ett exempel på onödig engångsplast och kan med fördel bytas ut mot biologiskt nedbrytbara bambu-bomullstops. ECENCE Bambu-bomullstops är tops av bambuträ tillverkade helt utan plast. De kommer i en miljövänlig förpackning och både topsen och förpackningen kan komposteras eller slängas som komposterbart hushållsavfall. 

MOTHER NATURE COSMETICS Ansiktsrengöring

Att rengöra huden är en viktigt del i många människor dagliga hudvårdsrutin. Då är det inte mer än rätt att produkten i sig består av naturliga ingredienser utan silikoner, parabener, paraffiner och mikroplast. MOTHER NATURE COSMETICS Ansiktsrengöring innehåller ekologisk aloe vera, hyaluronsyra och salicylsyra. Den rengör huden på djupet utan att torka ut och är fri från syntetiska dofter. 

SANTE Naturkosmetik Repair Shampoo

SANTE Naturkosmetik schampo är anpassat för skadat hår och innehåller ekologisk olivolja och aloe vera som ger håret näring och fukt. Det innehåller inga silikoner och flaskan är tillverkad av 100% återvunnet material. 

SANTE Naturkosmetik Extra Sensitive Conditioner

SANTE Naturkosmetik balsam är anpassat för torrt hår och känslig hårbotten. Balsamet innehåller ekologisk aloe vera-juice och bisabolol som har en lugnande och fuktgivande effekt på håret och hårbotten. Produkten är vegansk och utan mikroplaster. 

Återanvändbara sminkborttagningspads

Bomullspads är ett måste för många. En engångsartikel som används och slängs  i mängder. Pinowus återanvändbara bambu-sminkborttagningspads (16-pack) motsvarar 2000 engångspads och kan användas upp till 1000 gånger. De är tillverkade av en speciell bambuduk som försiktigt och effektivt rengör huden. Tvättpåse medföljer. 

Avril ekologisk hårmask

Avrils hårmask för torrt och skadat hår är snäll mot håret, naturen och djuren. Den är vegansk och  innehåller ekologisk mango och organiskt aloe vera och sheasmör. 

Veganskt nagellackborttagningsmedel 

Kia-Charlotta nagellackborttagningsmedel är tillverkat med ett ekologiskt lösningsmedel med organisk jojoba och avokado-olja utan aceton eller alkohol. Det fungerar på alla standard-nagellack och är ett bra substitut för acetonbaserad nagellacksborttagning. 

Hitta fler hållbara produkter inom skönhet här!

Läs mer:

Skippa löss och bivax i ditt smink

Veganska produkter som ger håret glans

Beauty på budget – hudvården som du inte får missa