Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Elscooter – det smidiga sättet att ta sig till jobbet

Snabbt, enkelt och miljövänligt.
Ta elscootern till jobbet och slipp trängas med andra.
Här är vad du ska tänka på plus tre populära modeller.

Spana in det stora utbudet av elsparkcyklar på Amazon här

Erkänn att du kollar avundsjukt när någon svischar förbi på sin elscooter när du väntar på bussen. Varför inte skaffa en egen och göra samma sak? Utvecklingen på marknaden har rusat – dagens modeller är både lättare och starkare än bara för några år sedan. Men det finns några saker du behöver tänka på.

Farten

Gör det enkelt för dig, välj en modell som går i max 20 km/h med en motor på max 250 watt så klassas den som en cykel. Scootern ska, precis som en cykel, vara utrustad med ringklocka, broms, lampor och reflexer. Går den snabbare än 20 km/h räknas den som moped och då krävs intyg att den uppfyller flera kriterier kring exempelvis bromsstyrka och motorn.

Modell

Idag finns det modeller där du både kan stå och sitta. Har du tänkt att ta med scootern på bussen eller t-banan rekommenderas en mindre modell där du står.  Kom också ihåg att ju större modell, desto mer väger den.

Batteriet

Ett stort batteri tar dig längre, ett mindre en kortare sträcka. Men även mindre modeller klarar runt 40 km innan de måste laddas. Ska du pendla kortare sträckor räcker absolut ett mindre batteri, dessutom går det snabbare att ladda.

Däcken

Välj mellan luftpumpade och solida däck. Vill du slippa risken att åka på en punka är solida däck att föredra, vill du ha en något bekvämare resa kan luftpumpade vara ett alternativ. Oavsett vad du väljer ska du även titta på dämpningen, är den bra kanske ändå solida däck är tryggare.

Trafikregler

Det är bara krypa till korset: Senaste åren har det skett många olyckor med elscootrar – men om du använder hjälm och följer trafikreglerna är det ett tryggt fordon. Kom ihåg att det är olagligt att skjutsa någon, sänk farten bland folk och använd ringklockan!

Tre populära modeller

Mi Electric Scooter Pro2 

Bästsäljare hos Amazon för dig som pendlar lagom långt. Batteriet räcker i 45 km.

Hiboy S2 Lite

En smidig modell som endast väger 9,95 kg. Har rejäla ljus så du syns bra i mörker.

Kan ej hitta produkten.

Nitrox Joy V2


Räcker upp till 25 km per laddning och den kan låsas via en app. Finns i flera färger.

Läs mer:

4 elcyklar du vill ha

Lär känna din kropp bättre – med tre smarta verktyg