Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Enkla hudvårdsknep för dig med torr hy

De flesta av oss har någon gång upplevt att ansiktet stramar och huden känns torr. Vilken tur att det finns hjälp att få!
Här kommer några tips som förhoppningsvis kan hjälpa dig med torr och känslig hy.

På amazon.se hittar du allt du önskar inom hudvård och skönhet

Torr hud kan bero på många olika saker. En vanlig orsak är att huden producerar mindre talg och kanske saknar en del ämnen som annars hjälper till att bevara fukt. Det kan också vara hormonellt, många duschar som sliter på huden eller fel typ av produkter. Och nu när vi går mot höst och svalare temperaturer så kan det vara ytterligare påfrestning på ett redan torrt ansikte.

Börja ta reda på varför just du upplever att din hy är torr, så att du får rätt hjälp. Nedan kommer några tips och knep som kanske kan guida på vägen till en mer balanserad hud.

Undvik vatten
Det är ingen hemlighet att det är viktigt att dricka mycket vatten – men att skölja ansiktet med vatten är något du inte behöver göra lika ofta. Frekvent kontakt med vatten kan torka ut huden och det finns andra sätt att rengöra ansiktet på morgonen.

Ett sätt är att använda ansiktsvatten, även kallat toner, som till och med kan hjälpa huden att bli mer balanserad. Innan du applicerar produkterna på morgonen så häller du lite ansiktsvatten på en bomullsrondell och sveper och baddar över ansiktet och halsen. Det hjälper till att ta bort produkterna du la kvällen innan och förbereder ansiktet för nya serum och krämer.

Bioderma Hydrabio Tonique
Pris: 195 kronor

Här kan du köpa den här produkten

Boosta huden med syra
Hyaluronsyra är ett ämne som kan binda upp till tusen gånger sin egen vikt med vatten – och har blivit en vanlig ingrediens i hudvård för sin fuktgivande effekt. Det finns faktiskt redan naturligt i kroppen för att hjälpa till att bibehålla fuktbalansen och kan dessutom bidra till att skapa en fastare struktur i huden.

Vichy Minéral 89
Pris: 215 kronor

Här kan du köpa den här produkten

Mild men effektiv rengöring
När du har torr hud är det vanligt att det känns som att ansiktet stramar efter rengöring. Det ska vi försöka undvika. En rengöring kan vara mild men ändå göra jobbet – speciellt om du även adderar en mildare syra som du regelbundet exfolierar huden med för att få bort de torra cellerna samtidigt som det underlättar för de återfuktande produkterna att tränga ner i huden.

Doctor Babor Intensive Calming Cleanser
Pris: 277 kronor

Här kan du köpa den här produkten

Paula’s Choice Skin Perfecting
Pris: 400 kronor

Här kan du köpa den här produkten

Fukt, fukt och ännu mer fukt
Det säger sig själv: Torr hud behöver fukt. Krämer och ansiktsmasker som verkligen återfuktar och släcker törsten på ett lugnande sätt är rätt väg att gå för att få både balans och lyster.

Clarins Multi-Active Nuit
Pris: 524 kronor

Här kan du köpa den här produkten

Dear Klairs Freshly Vitamin E Mask
Pris: 224 kronor

Här kan du köpa den här produkten

Vill du bläddra bland ett större utbud inom hudvård – klicka här