Hela denna sida är en ANNONS från Amazon

Enkla knepen för att organisera din garderob

Snart är det dags att packa undan sommarkläderna och låta höstplaggen få komma fram igen.
När du ändå håller på, är det inte läge att göra garderoben till hemmets mest välorganiserade plats?

På Amazon.se kan du hitta prylarna som hjälper dig att organisera hemmet

Att gå igenom sina saker mellan varven är nödvändigt för att hålla ordning och reda. Rensa, organisera och hitta rätt plats för allt kan resultera i en renande och lugnande känsla. Garderoben är en plats som ofta kan bli stökig, fullbelamrad och kaotisk.

Nu är det dags att ta tag i klädkammaren en gång för alla, här är några tips som förhoppningsvis kan hjälpa dig på traven.

Rensa
Allra nederst i högen, absolut längst bak i garderoben har en del plagg en tendens att samlas. Det kan vara kläder med sentimentalt värde, gamla favoriter man en gång hoppas att ska passa igen. Nu är det dags att gå igenom allt och bara behålla det du verkligen vet att du använder. Allt annat kan du donera, sälja eller slänga om det är bortom räddning. En del årstidskopplade plagg kan alltid förvaras i förrådet, kom ihåg att skydda textilen mot mal med hjälp av överdrag.

Köp miljövänliga och återvinningsbara klädöverdrag här

Sortera
Hitta ett system som fungerar för dig när det kommer till dina kläder. Du kan sortera efter färg, årstid, vardag och fest eller typ av plagg. Häng upp skjortor, kavajer, klänningar och andra mer delikata varianter på galgar. Ett tips är att använda samma typ av galgar till alla plagg, det gör att kläderna håller sig på samma nivå vilket gör det lättare att bläddra mellan.

Här hittar du storpack med klädhängare i sammet

Allt har sin plats
Strumpor, underkläder och slipsar kan lätt bli ett enda virrvarr. Undvik det genom att sortera varje kategori för sig med hjälp av lådavdelare i byrån. Det effektiviserar utrymmet och du har lättare att hitta det du söker.

Även skor är något som kan samlas på hög och bli smutsiga och tappa formen. Här finns många olika alternativ beroende på hur stort utrymme du har.

Smart förvaring hittar du här

Få plats med 20 par skor i en hängande förvaring

Häng upp skoförvaringen på insidan av dörren – köp det här

Fler kläd- och garderobsförvaringsvaror hittar du på Amazon.se